Eftersnack V75 och Hockeyspektaklet

234

kihlis hockey

För första veckan avgjordes SHL-loppet när V75 gästade Gävle. 
Varje SHL-lag representerades av en häst. 
Vann gjorde Celebreightr – tävlandes för Brynäs.

ATG och SHL inledde ett samarbete i slutet av 2015. En av kryddorna är det så kallade SHL-loppet. Tio V75-omgångar fram till och med 5 mars körs ett lopp där kuskarna tävlar i de 14 olika SHL-lagens färger. SHL-lagen tävlar om 50 000 kronor till lagets ungdomsverksamhet och SHL-lagen är dessutom ansvariga för varsitt ATG Tillsammans-system.
Det kunde inte regiserats på bättre sätt än vad det gjorde denna vecka. Bollnäsbördige Örjan Kihlström, också Brynässupporter, körde Celebreightr till seger i Gävlelagets svart/röd/gula färger. Kihlström spelade själv ishockey fram till nionde klass, men sen var det karriären inom travet som tog överhand. Rätt beslut, som det känns.
– Den här segern var rolig och att travet och ishockeyn samarbetar behöver inte vara fel. Jag hade i alla fall så mycket talang inom hockeyn att jag lyckades hålla mig uppe på isen, men mycket mer var det inte, skrattade Kihlström efter segern och berömde Celebreightr.
– Jag fick berättat för mig att hästen var väl het i värmningen, men väl i loppet höll hon sig lugn. Jag hade ändå värmningen i bakhuvudet och ville ta det försiktigt från början och köra i rygg, men riktigt så blev det inte. Hon svarade för en stark insats.
Örjan Kihlström tog ytterligare en seger under dagen. Tillsammans med Stefan MelandersPanoramic var han först över mållinjen, trots tråkigt utgångsläge.
– Hästen har gjort väldigt bra lopp på sistone. Han är inte lätt att stå emot när han är med i striden in mot upploppet. Han har tjänat snabba pengar, men verkar hävda sig riktigt bra.
Det var inte bara Örjan Kihlström som tog en dubbel inom V75-spelet. Även Stefan Melander lyckades med bedriften. Coco de Vie, körd av Ulf Ohlsson, spårade V75-1 i stort sett från start till mål.
– Det var verkligen hennes tur. Det är snudd på att jag hade mått dåligt om hon inte fått vinna i dag då hon gjort topplopp efter topplopp utan att få vinna på sistone, sade Ohlsson.

Ed You besegrade Piraten
Stor, stor favorit var han On Track Piraten. I gulddivisionen var det däremot en häst som var än bättre för dagen. Robert Berghs Ed You återkom efter långt uppehåll, men visade sig vara väl förberedd direkt. Hästen följde bilens vingar den första biten och tog hand om ledningen. Trots att On Track Piraten tidigt avancerade till dödens och gick i klinch med Ed You var det aldrig nära att Daniel och Henrik Sedin-ägde hästen skulle förlora. Segermarginalen blev 1,5 längd och det var en mycket nöjd Robert Bergh som fick besöka vinnarcirkeln.
– Hästen var jättebra. Han travade fint och kändes stark under vägen. Jag trodde han skulle vara bra direkt, men så här bra hade jag bara kunnat hoppas på. Framtiden har jag inte utstakad, men visst har jag en tanke på Olympiatravet för honom. Däremot var han startar nästa gång är inte bestämt, sade nyblivne Åbytränaren.

Bäst när det väl gällde
Det var inte många som såg till Valle Jerven under vägen. Inte förrän det var dags för upplopp fick hästen full marschorder från kusken Vidar Tjomsland. Brodern, Öystein Tjomsland är det som tränar. Precis som Robert Bergh har han flyttat på sin verksamhet. Förutom sin tränarrörelse i Norge har Tjomsland 29 hästar i träning på Wolmsta Gård, en bit utanför Sundsvall. Sverige har han tagit med storm. Med närmare fyra miljoner inkört och 30 i segerprocent under 2015 vågar man inte tänka på vad siffrorna stannar på 2016 när verksamheten satt sig…

I övrigt…
…blev segern knapp, men ändå säker för Stig H Johanssons Scampi i V75-6. Körande Johnny Takter hittade till ledningen direkt och väl där var det ingen som lyckades ta sig förbi innan det var för sent. Sex starter har hästen gjort som valack och under lördagen tog han tredje segern.
…kan Jens Eriksson blicka tillbaka på lördagen med stor glädje. I V75-1 slutade familjehästen Usain Swing trea och i den avslutande avdelningen gick det än bättre. Han körde Jan Hällgrens Sambucus P.R. och trots resa utvändigt om ledaren var hästen bara starkast. 100 000 var segern värd och Sambucus P.R. har därmed tagit fyra segrar på de fem senaste starterna.
…konstateras det att ATG hade problem under lördagen. Någon V75-utdelning kunde inte presenteras direkt efter V75-7 på grund av tekniska problem. Spelbolaget hänvisar V75-spelarna till att hämta ut sina vinster under söndagen. För de som spelat på atg.se kommer pengarna in automatiskt när problemen är lösta.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat lördag 16 januari 2016 från Gävle
Nästa artikelSer inte bra ut för Robert Bi

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.