Ser inte bra ut för Robert Bi

220

robert

Hollands bästa häst, Robert Bi, är en av de stora snackhästarna inför Prix d’Amerique som går den 31 januari. 
Efter fredagen är frågan däremot om han ens kommer till start?

Holländske Robert Bi valde inte som många andra Prix de Belgique på söndag som genrep inför vinterns stora batalj, Prix d’Amerique. Istället var han ute i ett billigare lopp på Wolvega i Holland under fredagseftermiddagen, men det blev allt annat än enkelt, han till och med förlorade.
I Grand Prix W.H. Geersen med 9 900 euro i samlad prissumma stod Paul Hagoorts häst med 20 meters tillägg och tuffaste motståndet kom på förhand från svenskbekantingen Your Love Lois.
Robin Bakker och Robert Bi kom iväg bra från tillägget och efter en bit in i loppet hittade duon andra utvändigt. Där kunde man vänta med attacken till sista bortre långsidan och i sista sväng såg hästen stark ut. 
Kort senare började Robin Bakker mana på sin häst, men något svar kom inte och hästen såg inte ut att ha sin bästa dag. Kort före mål stod Robert Bi i stort sett stilla och hade i det läget passerats av tre konkurrenter. Segern gick till SJs Junior C och Stefan Schoonhoven efter en fin invändig resa. Segertiden blev 1.15,4/2 600 meter, vilket även var den tid Robert Bi noterade från sitt tillägg.
Paul Hagoort har efter den tveksamma insatsen drygt två veckor på sig att fundera kring om Robert Bi ska vara en av de 18 hästar som gör upp i 2016 års Prix d’Amerique.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.