Eftersnack V75 Romme 22 oktober 2016

47

eftersnack v75 romme

Han lever i stallkamraten Nuncios skugga.
Men även Volstead är en travare långt utöver det vanliga.
På lördagen krossade han motståndet i gulddivisonen.
– Han är tuff och gör sitt oavsett vilken position han har, konstaterade segerkusken Örjan Kihlström, som bjöd på körkonst ur den högre skolan.

 Hade det inte varit för att han delar stall med superhästen Nuncio hade Volstead varit betydligt mer omskriven. Men när V75-cirkusen på lördagen kom till Romme utanför Borlänge var det Volstead som var den stora stjärnan. Trots spår sju bakom startbilen och ett tungt lopp utvändigt om ledaren tog den Stefan Melander-tränade femåringen hem segern.
– Han fick göra jobbet själv och gick jättebra, som vanligt, sa Örjan Kihlström, som gav prov på varför han räknas som en av världens absolut bästa kuskar.
Redan på sista bortre långsidan satte Volstead tänderna i ledande Coldtown, men då såg Örjan Kihlström att Björn Goop var på väg att komma loss med Thai Broadway från ledarryggen, varpå Kihlström tog upp sin häst så att fältet packades och alla luckor täpptes till. När avståndet till mål var för litet för att Thai Broadway skulle ha en chans att hinna förbi manade han sedan på Volstead, som visade vilken klasshäst han är när han satte nosen först.
– Jag kanske hade vunnit lättare om jag hade ställt på för fullt lite tidigare men samtidigt ville jag inte köra så att Björn skulle få lucka. Nu blev det hårt i mål men det gick vägen. Det är en riktig kämpe det här, sa Kihlström.

Odramatiskt för storfavoriten
Omgångens största favorit Fossens Bonus hade inga problem med att infria spelarnas förväntningar i silverdivisionen. Magnus Jakobsson kunde utan strid placerade sin springare i ledningen kort efter start och efter att ha fått dämpa tempot gick hästen undan till mycket enkel seger med ryckhuvan kvar på öronen.
– Jag vet inte om det händer så mycket om man drar huvan men det gick vägen i alla fall. Han var jättefin och det kändes bra hela vägen. Det blev ett önskescenario, sa Magnus Jakobsson.
Tvåa bakom Fossens Bonus visade Peter Untersteiner-tränade Carabinieri att han blir att räkna med framöver. Från fjärde par utvändigt levererade han en tung slutrunda och tog på ledaren hela vägen in mot mål.
– Han gick ruskigt bra sista 700 meterna och föll verkligen med flaggan i topp, sa kusken Johan Untersteiner.

Överlägsen efter genidrag
Inför Charlie Mills Race över tre varv blev favoritspelarna skakiga när Veijo Heiskanen uttryckte oro efter värmningen. Hans Tellmeastory uppträdde stressat och galopprisken var överhängande. Men den högkapable fyraåringen stegade iväg i rätt gångart och när han gled till ledningen med två och ett halvt varv till mål var loppet över. Det namnkunniga gänget från de bakre tilläggsvolterna gjorde vad de kunde under slutrundan men var chanslösa att komma i farlig närhet av ledaren.
– Han klev iväg jättebra från start och det var överraskande. Men jag tog av käkremmen efter värmningen. Han brukar träna utan den så jag tänkte att vi provar att köra så i loppet, och det var ett bra drag, sa Veijo Heiskanen, som har höga tankar om Tellmeastory.
– Han är oerhört stark och hade kunnat springa några varv till i 1.15-tempo. Kapacitetsmässigt är han en av de bästa jag har haft.

”Fick ruggig torksfrossa”
I finalen av Dubbelcupen körde Björn Goop till ledningen med Sverre Hjörneröds Joker C.K. och därifrån släppte inte den kallblodige femåringen förföljarna in på livet.
– Det är en fin häst det här. Jag körde senast också och då sprang han och skiftade och kom ingenstans utan skor. I dag gick han med skor, sa Goop.
I klass II bjöds publiken på ett rafflande upplopp och när mållinjen skars var det omöjligt för det mänskliga ögat att avgöra vilken häst som var först i mål. Domarna tog god tid på sig att granska målfotot och när det sedan sprakade till i högtalarna kungjordes att Island Life och Erik Adielsson vunnit med liten marginal före Johan Untersteiners Niagara Broline.
– Jag fick ruggig torskfrossa, så det var skönt att det gick vägen, sa Island Lifes tränare Peter G Norman.
I klass I var Get A Winner bara bäst. Från positionen utvändigt om ledaren krigade han sig först över mållinjen med Ulf Eriksson i sulkyn.
– Han gör allt rätt när han tävlar och egentligen inget rätt när han tränar. Han är en sköning, sa tränaren Björn Röcklinger.
Bronsdivisionen avslutade omgången och där levererade Timo Nurmos-tränade ZenitBrick en vinstgivande avslutning med Jorma Kontio i sulkyn.
På V75 delade sju rätt ut 13 909 kronor. Sex rätt gav 173 kronor och fem rätt 22 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Solvalla 23 oktober 2016
Nästa artikelOlli Koivunen inför V75 på Solvalla 23 oktober

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.