Eftersnack V75 Romme 5 december

18

v75 romme

Senast slutade han oplacerad i VM-loppet i USA.
På lördagen visade On Track Piraten vem som är världens bästa dalahäst när han vann gulddivisionen på Romme.
– Första segern över sprinterdistans, konstaterade tränaren Hans R Strömberg.

Gulddivisionen, Super Lights lopp, var huvudnumret när V75 gästade ett blåsigt och regnigt Romme utanför Borlänge i Dalarna på lördagen.
Dalahästen On Track Piraten var klar favorit i V75-3 och den dubble SM-mästaren, som senast startade i VM-loppet i USA, gjorde ingen besviken och löste uppgiften trots ett besvärligt utgångsläge med bakspår över sprinterdistans.
Art On Line tog ganska väntat ledningen i händerna på Jorma Kontio men blev het på kuppen med ett helstängt huvudlag. På sista bortre långsidan hade Art On Line öppnat upp en stor lucka till konkurrenterna men genom slutsvängen blev stegen kortare och kortare och tidigt på upploppet hade On Track Piraten närkontakt och kopplade också enkelt greppet. Men favoriten bröt ut några spår sista biten, tappade faren och blev utmanad av Highspeed Call som avslutade ettrigt sista biten.
Segertiden på On Track Piraten blev 1.12,7 över 1640 meter, autostart – en mycket bra tid på det kladdiga och något tunga banunderlaget. Segern var för övrigt den första på elva försök över sprinterdistans för den sjuårige valacken.
150 000 kronor var triumfen värd och därmed har On Track Piraten tjänat 9,2 miljoner kronor.
– Jag har aldrig blivit besviken på hästen och vunnit två SM med honom. Det är en av de bättre hästarna jag kört. Han är helt fantastisk. Jag litar på honom och vet att han ger allt, sa kusken Johnny Takter.
– Det här var vad jag hoppats på. Det såg ut att vara väldigt långt fram, tyckte jag. Det är en fantastisk häst som presterar varenda gång. Han har varit runt hela världen men bryr sig inte, sa Rättvik-tränaren Hans R Strömberg som även berättade att nästa start blir V75-finalerna på Solvalla annandag jul.

Trippel för Kihlström
Tredje raka segern blev det för Roger Walmann-tränade Beppe Am som verkligen hittat stilen på slutet. Örjan Kihlström gav den fyraårige valacken ett snällt lopp invändigt en bit ner i fältet och när luckan kom i utgången av sista kurvan så var ledande Daydream Rapida schack matt.
– Jag ville inte köra utvändigt ledaren över lång distans. Jag fick chansa lite och det gick vägen, sa Örjan Kihlström efter V75-1.
Örjan Kihlström kunde även finåka över upploppet i V75-5 med Järvsö Blomster som precis som Beppe Am fick en resa på chans invändigt en bit ner i fältet. På sista bortre långsidan löste det sig på bästa sätt och Örjan Kihlström kunde bjuda sin häst på ryggresa i tredjespår ända till upploppet.
Kallblodsspecialisten Jan-Olov Persson tränar vinnaren, han körde för övrigt startgalopp själv med loppets favorit W.A.Mozart.
Örjan Kihlström blev dagens kusk på Romme och kunde räkna in sin tredje V75-seger när han satte dit favoriten Venkatesh i V75-7.
Från sjätte par utvändigt vände Venkatesh mer eller mindre ut-och-in på fältet sista 500 då han fick konkurrenterna att se stillastående ut. Det var sjätte årssegern för den hyperkapable men humörbetonade hästen som vinner i varannan start.
– Han var lite hetsig, men i dag var det inom rimliga gränser. Han gick något helt otroligt genom slutsvängen, loppet var väl mer eller mindre avgjort genom svängen, sedan var det bara att köra rakt fram. Det är en otrolig häst att kunna flytta på sig, sa Örjan Kihlström.
Venkatesh tränas av Solvallas Pasi Aikio.

Höll sig lugn och vann lätt
I V75-2 blev det enkelt för Enjoy Boko som vann bekvämt från ledningen tillsammans med Erik Adielsson. Stig H Johansson tränar vinnaren som höll sig mycket lugn hela vägen, tidigare har hon ofta uppträtt hetsigt
– Det var nästan som en ny häst. Jag var nästan lite orolig före loppet för hon var så extremt lugn, sa Erik Adielsson.
V75-4 var ett lärlingslopp och bjöd på en härlig duell sista varvet mellan Evasion Boko i ledningen och Alfas Dimitri utvändigt. 300 meter kvar kopplade Alfas Dimitri greppet och vann till slut mycket lätt tillsammans med Jarno Koskela som tog sin första V75-seger.
I V75-6 körde Jorma Konto resolut till ledningen efter 600 meter med Al’s Winnermede och sedan dominerade ekipaget loppet.
Svante Eriksson, 23, tränar fyraåringen som bara ser bättre och bättre ut.
– Åh, va skönt. I dag var det jobbigt… Åh, va bra han är. Han är grym
Jag kände i värmningen…, det var fjärilar i magen som när man är nykär, sa den överlycklige Solvallatränaren som tog sin första V75-seger.
V75-omgången var favoritbetonad och utdelningen på sju rätt stannade vid 504 kronor och det blev jackpot på både sex och fem rätt. Det innebär 55 miljoner kronor att vinna i sjurättspotten nästa lördag på Åby.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.