Eftersnack V75 Romme

254

blocket häst v75

På gränsen till överladdad.
Blocket-hästen Food Money gick inte att stoppa när han inledde året med att rusa hem gulddivisionen på Romme.
– Han kändes som en trimmad Ferrari med slitna bromsar, sa kusken Jennifer Tillman.

12 500 kronor kostade Food Money när Thomas Jezek köpte honom på Blocket i maj 2012. Lördagens seger i gulddivisonen på V75 var värd 150 000 kronor. Totalt har sagohästen tjänat 1 375 000 kronor via tolv segrar på 29 starter.
Food Money var mycket laddad på Romme och avgjorde spetsstriden utan problem. Men väl i spets var hästen fortsatt glödhet och en ”normal” häst hade kastat in handduken sista biten när mjölksyran kom. On Hold var tapper utvändigt och Cool Keeper fick loppet i ledarryggen, ändå avfärdade Food Money dem över upploppet och vann på för årstiden utmärkta 1.12,8 över distansen 2 140 meter, autostart. Samma tid fick även On Hold medan Cool Keeper kom hem på 1.12,9.
– Han låg på lite hårt, men han hade bestämt sig hästen… Jag ville bara att han inte skulle galoppera i dag, det var tråkigt och en trist hemresa förra gången. Det här var en fin revansch, sa Thomas Jezek.
Jennifer Tillman var mest passagerare bakom Food Money.
– Det kändes mest som jag åkte med, att han lekte med mig. Han kändes som en trimmad Ferrari med slitna bromsar. I dag var han otroligt laddad, mer än vanligt. Jag kände redan när jag åkte upp bakom bilen att det fanns bara en sak.
– Det är en fruktansvärd häst, att gå så här mitt i vintern, det är kallt ute och han har inte så många lopp i kroppen. Han kommer gå fram med det här. Jag är imponerad. Det är inte många som kan ligga på så hårt och ändå hålla hela vägen. Vad det här är kul, sa kusken Jennifer Tillman med ett stort leende.
Jennifer Tillman som fått en drömstart på 2016. Förutom lördagens seger i gulddivisionen vann hon även tre lopp på nyårsdagen på Mantorp.

Dött lopp mellan stallkamraterna
Stefan Melander inledde nyåret med en två segrar i V75-1 där Classification (Torbjörn Jansson) från ledningen och Nose Gear (Örjan Kihlström) från rygg ledaren kom i mål jämsides. Domarna fick ta en ordentlig titt på målfotot men det gick inte att skilja stallkamraterna åt. Dött lopp!
– Jag är mest glad över Tarzan, nu fick han två pinnar i tränarligan, sa Örjan Kihlström.
Frågan många ställde sig efteråt var: Har det hänt förut att det blivit dött lopp på V75 mellan två hästar med samma tränare, samma ägare och gemensam skötare?
Stefan Melander kunde räkna in ytterligare en seger när Panoramic spurtade hem V75-6 tillsammans med Örjan Kihlström.

Största favoriten vann
Mjölner Komet var V75-omgångens största favorit och det åttaåriga kallblodet gjorde inte favoritspelarna besvikna i V75-2. Jan Roar Mjölneröd körde till ledningen efter ungefär 500 meter och sedan kontrollerade han loppet, även om det blev lite dramatik när favoriten var nära att ta ett felsteg på upploppet.
– Jag fick hjärtat lite i halsen på upploppet, men det gick bra, kommenterade Jan Roar Mjölneröd.

Omgångens skräll
Omgångens skräll kom i V75-4 där 36-oddsaren Masai Southwind vann tillsammans med Per Linderoth. Anders Wallin tränar vinnaren som avgjorde enkelt efter en resa i rygg ledaren och sedan attack 600 kvar, i mitten av sista kurvan tog hon över och avgjorde loppet på lätta hovar.
– Tänk om det var så lätt att köra lopp varje gång, sa segerkusken.
V75-5 avgjordes i starten då Supreme Court lyckades försvara innerspåret. Väl i spets kontrollerade Örjan Kihlström loppet och inledde alltså V75-året med tre kusksegrar. Stig H Johansson tränar vinnaren.
V75-omgången avslutades sedan av ytterligare en spetsseger genom Mr Vox som var bäst efter en offensiv styrning av Magnus Jakobsson.
– Fantastiskt skönt. Han fortsätter att övertyga och överraska, sa tränaren Krister Jakobsson.
Sju rätt på V75 gav 90 166 kronor. Sex rätt gav 235 kronor och fem rätt 26 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.