Eftersnack V75 Bjerke 21 november

26

buzz mearas v75

Han visade sig bara bäst, Buzz Mearas.
Från ledningen spintade han ifrån sina konkurrenter.
Detta på för årstiden mycket goda 1.10,4/1 609 meter.

I dag fick han revansch, Buzz Mearas. Efter att ha slutat tvåa bakom Nuncio i Breeders Crown-finalen för två veckor var han och körande Adrian Kolgjini laddade till tusen inför Axel Jensens Minneslopp på Bjerke travbana under lördagen. Duon tog hand om ledningen och drog sedan på i högt, jämnt tempo. Ekipaget hade kontroll över värste konkurrenten Daley Lovin som befann sig på utsidan hela vägen och in mot upploppet tackade Buzz Mearas för sällskapet och stack undan till överlägsen seger. 300 000 norska kronor var segern värd.
– Hästen gjorde det riktigt bra. Att den här utvecklingen skulle finnas i hästen trodde jag kanske inte, men han är grym alltså. I sista sväng satt jag bara och mös och då kom jag på mig själv med att köra snyggt. Istället för att hålla i honom valde jag då att be honom att dra ifrån de övriga och det blev snudd på förkrossande seger. Det var en grym insats, för att inte tala om tiden… Gå 1.10,4 i det här iskalla vädret, är fantastiskt, sade en snudd på chockad Adrian Kolgjini.
Tränar Buzz Mearas gör Adrians far, Lutfi Kolgjini.

Juel/Juul danska vapen
Två av Danmarks ledande tränare/körsvenner, Steen Juul och Jeppe Juel tog varsin seger. Steen Juul spårade varje meter av gulddivisionen tillsammans med Tycoon Conway Hall, medans Jeppe Juel hittade fritt från rygg ledaren med Peter Jensens Tango Vang.
– Hästen har visat jättefin form och i dag var det hans tur. Segern blev säker och det var en vass prestation, sade Steen Juul om sin femårings seger i gulddivisionen.
– Det löste sig bra och hästen visade fin inställning. Steen Juuls häst (Thunder Peak reds anm.) kom snabbt en bit ut i banan, men det var skönt att vara först över mållinjen, var Jeppe Juels kommentar kring Tango Vang.

Bäst över tre kilometer
Örjan Kihlström visade prov på sin taktiska kyla när han lotsade Roger Walmanns Pantarei Ans till seger i lördagens stayerlopp. Trots 60 meters tillägg var duon först över mållinjen. I sista sväng hade tre ekipage dragit ifrån fältet och Örjan Kihlström valde att sitta kvar, fastlåst, i rygg ledaren. När hästen utvändigt tröttnade in mot upploppet kom luckan som på beställning och kort före mål hann Pantarei Ans upp ledande storfavoriten Bula Bula Am.
– Vi hade lite tur den här gången och det löste sig bra. Vi hade många tillägg och då gäller det att inte försöka lägga ytterligare meter. Det är en pålitlig häst, han gör alltid sitt, sade Kihlström efteråt.

I övrigt…
…blev det två spetssegrar i form av Olivia Trot och Global Republic. Den förstnämnda var tvåa i mål, men då Dex Dexter fallit över i galopp kort före mål var det Stefan Perssons sto som korades som vinnare. Amatörtränade Global Republic ser ut att ha en god framtid tillmötes. Segerkusken Thor Borg var riktigt nöjd efteråt.
– Det är en talangfull häst som vann på enkelt sätt i dag. Nu tror jag vi tar sikte mot svenska V75, det ska bli intressant.
…en som också har en god framtid tillmötes är Erlend Rennesvik. 21-åringe talangen vann V75-1 med Call Me Hanover efter att ha slagit av ledande Punk i god tid innan mål.
…V75-raden 2-12-4-7-3-5-4 delade ut 115 370 kronor. Sex rätt gav 711 kronor och för fem rätt fick vinnarna 75 kronor. Nästa vecka avgörs V75-omgången på Jägersro.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.