Eftersnack V86 10 juni

20

image-2

Mimmi Elfstrand har fått fram en ny reklamhäst.
Imperator glänste på Solvalla och kanske var det en ny travstjärna som tändes.
– Det stora målet i år är derbyt, sa Åbytränaren.

Kvällens prestation på Solvalla kom i V86-8 då Imperator vände ut och in på fältet på sista bortre långsidan. Imperator svepte till spets på 200 meter när Kenneth Haugstad drog i högertömmen från andra par utvändigt 700 kvar.
– Det är ett riktigt muskelpaket. När jag styrde på 700 kvar då gick det riktigt fort, sa segerkusken.
– Jag kvalade hästen i fjol och sa till Mimmi efteråt att: ”Här har du en riktig topphäst”, berättade Kenneth Haugstad.
Imperator tränas av Åbys Mimmi Elfstrand som var överlycklig av prestationen.
– Det här är den bästa hästen jag tränat. Att ha en sådan här häst i stallet betyder allt.
Fyraåringen tjänade 100 000 kronor och det var tredje vinsten på nio starter. Totalt har han tjänat 299 000 kronor.
– Jag fick in honom för inkörning som unghäst men sedan blev det problem med betalningen och när de inte kunde betala fick jag överta honom, sedan har jag sålt honom i andelar, sa Mimmi Elfstrand som har stora planer för talangen.
– Det stora målet i år är derbyt, helt klart. Han är bra lång distans också.
Segertiden på Imperator blev nya rekordet 1.13,0 över distansen 2 140 meter, autostart.

Charrua Forlan vann med sparat
V86-1 bjöd på ett litet men högklassigt startfält med sex fina femåringar.
Hans-Owe Sundberg var offensiv bakom Charrua Forlan och fick utan strid överta ledningen av Erik Adielsson som valde ett snällt upplägg med Corky som gjorde comeback.
Väl i spets fick Hans-Owe Sundberg dämpa tempot rejält bakom en för dagen mycket avslappnad Charrua Forlan. Första varvet gick inte snabbare än 1.16,1 och trots att Ivar Sånna avslutade sylvasst från andra utvändigt efter attack sista 250 metrarna hade Hans-Owe Sundberg full kontroll hela vägen. Charrua Forlan gick i mål med extraväxeln sparad.
– Han gör det han ska och var inte tom. Jag behövde inte dra ”norsken” på honom och den brukar han svara bra på. Han kändes otroligt fin i dag, kommenterade Hans-Owe Sundberg.
Segertiden på Charrua Forlan blev 1.13,4 över distansen 2 140 meter autostart. Ivar Sånna kom i mål på 1.13,5 och trea blev Corky som höll undan knappt för Screen Hight.
– Det var en andraplats med mersmak. Jag är jättenöjd. Han visade att han är på väg åt rätt håll, sa Ivar Sånnas tränare Jan Hellstedt.

Vinnare utan skor
I V86-2 tackade 19-oddsaren Rapide le Tour för en vilsam resa i tredje utvändigt och avgjorde mycket enkelt över upploppet tillsammans med Fredrik B Larsson sedan ledaren Digger Lord galopperat dryga 300 meter från mål.
– Han har gått jättebra i tre lopp i rad nu. Vi fick ett drömlopp. Han var inte helt tom och vann lätt. Jag gillar den här hästen. Underbar att köra, sa segerkusken.
Daniel Redéns In Vain Sund var mycket tapper i ledningen efter en stenhård öppning i V86-3 men blev infångad av Digital Bronze och Örjan Kihlström. Stefan Melander tränar vinnaren som för första gången i karriären tävlade utan skor på hovarna.
V86-4 var ett lopp för treåriga ston och det blev en stalldubbel för Bo Westergård genom Saturday Mornings och What Ru Going Todo. Ulf Ohlsson körde favoriten Saturday Mornings och tog först ledningen, släppte sedan till stallkamraten och avgjorde sedan säkert över upploppet.
– Hon är speedig och ska ha den typen av lopp, sa Bo Westergård.

Sjätte årssegern för Neon Face
Per Linderoth gjorde inte resan från Sundsvall i onödan och vann V86-5 med Bartender In som höll sig lugn och vann enkelt från andra utvändigt och attack 600 meter från mål.
– Han höll sig i skinnet i dag. Han har väldigt lätt att varva upp, men nu är han på rätt väg, sa Bergsåkertränaren.
Eketorpets Tess är startsnabb höll undan i ledningen på ett imponerade sätt i V86-6 tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
Talk The Talk uppvaktade rejält över upploppet men favoriten fick nöja sig med andrapriset. Båda hästarna kom hem på fina 1.12,7 över 2140 meter, autostart.
Det var första årssegern för Eketorpets Tess som i fjol vann sju lopp på 18 starter och tog klivet upp i stoeliten.
– Hon höll sig lugnare i dag. Nu hade hon kraft att hålla hela vägen hem, sa Peter Untersteiner.
V86-7 var ett försök i Diamanstoet med 100 000 kronor till vinnaren. Erik Adielsson tog enkelt hand om ledningen tillsammans med Neon Face. Ledaren blev rejält uppvaktad av Borups Nova sista halvarvet men sträckte på sig och vann säkert. Stig H Johansson tränar vinnaren som tog sjätte årssegern på åtta starter.
Åtta rätt på V86 gav 9 993 kronor. Sju rätt 122 kronor och sex rätt 15 kronor.
Nästa vecka börjar V86:s sommarturné och först ut är travbanan i Åmål.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.