Eftersnack V86 16 december

15

ludde v86

Lutfi Kolgjini skrällvann Breeders’ Crown-loppet för tvååringar med egna stoet Robinia Face. Foto: Daniel LarssonFoto av DANIEL LARSSON

En av landets främsta på unghästar.
Ändå släpptes Lutfi Kolgjini iväg på spelet med Robinia Face i Breeders’ Crown på Jägersro på onsdagen och kunde ställa till med en överraskning i loppet för tvååringar.
Ägare, tränare, kusk och uppfödare – allt i ett – är Kolgjini själv som fick ganska lättförtjänta 350 000 kronor i ett ihåligt lopp med blott sju startande hästar.

Åtta hästar anmäldes och efter en strykning återstod endast sju hästar i V86-3 på Jägersro.
När sedan två av deltagarna galopperade i starten och småstressiga Robinia Face visade sig från sin bästa sida, låg en överraskning på lut i de tvååriga travarnas uppgörelse.
Lutfi Kolgjini kunde sätta högsta fart från början och Robinia Face flög till täten i den första kurvan.
– Hon har tyvärr galopperat ett par gånger från start och det gjorde hon i Uppfödningslöningen senast också. Nu bara hukade hon sig när bilen lämnade och jag lät henne hålla den farten hon fick upp, sa en lite förvånad Lutfi Kolgjini.
Endast streckad på fem procent på V86 spårade Robinia Face sedan loppet runt om.
– Hon visade mycket bra inställning när hon bara accelererade på den sista bortre långsidan. Jag hade bomullen kvar i hennes öron och segertiden 1.14,1 är jäkligt bra i december, sa Lutfi Kolgjini som gjorde segergest bakom avkomman som är från Joke Face första årgång i aveln.

Dubbla prispengarna
Tvåa i loppet, en bit bakom, slutade Mcspirit och trea Racing Mange.
Breeders’ Crown-loppet lockade med 175 000 kronor i förstapris men eftersom Robinia Face är anmäld till den så kallade Premiechansningen, kunde Jägersrotränaren nu inkassera dubbla prispengarna för onsdagens seger.

Mulligt inför annandag jul
23-årige Svante Ericsson tränar Al’s Winnermede som vann ett lopp i bronsdivisionen på V75 på Romme i början av december. I Gunnar Nordins lopp på Solvalla med 100 000 kronor till vinnaren var hingsten stor favorit bland fyraåringarna och körande Jorma Kontio hade tidigt loppet i sin hand.
Al’s Winnermede tog hand om ledningen men släppte tillfälligt i en liten växling och återtog kommandot igen efter 700 meter. Sedan var det lugna gatan.
Det var en frisk Al’s Winnermede som gick undan med krafter sparade.
– Det här var ett lopp som han bara ”skulle” vinna och då är det extra pirrigt. Kul att han hade gått framåt med det senaste loppet som jag trodde – det här bådar gott inför V75-finalerna på annandagen, summerade Svante Ericsson.

Vindsnabb danska
Elva ston ställdes mot varandra i V86-inledningen på Jägersro och det blev en häst mot resten. Danska gästen Rina Chen Hai flög till ledningen i den första kurvan och trots att hon hetsade upp sig lite under vägen och drog iväg hade hästen inga problem att sticka undan på lätta hovar.
– Hon var ruggigt bra. Hon blev lite vass och eftersom jag är lite svag för dan gick det lite väl fort första varvet, sa kusken Thomas Uhrberg.
Rina Chen Hai noterade tiden 1.11,3 över 1640 meter, bilstart. Torben Hovgaard tränar.

Islossning i december
Luckycharm Hanover vann ett lopp för den högsta klassen (Gösta Nordins lopp) där Örjan Kihlström profiterade på ett rasande utgångstempo i kön och hade klart friskaste hästen till slut.
– Äntligen lossnade det lite. Jag tror att han är lite av en vinterhäst, sa tränaren Daniel Redén.
Björn Goop hamnade utvändigt ledaren med storfavoriten Bryssel i Sören Nordins lopp. En jättefavorit bland treåringarna, spelad på 60 procent.
Nu redde det ut sig ändå. Det enda Goop tycktes koncentrera sig på sista halvvarvet var att hålla Örjan Kihlström inlåst i ledarens rygg med värsta hotet Romeus och Bryssel måttades säkert in av kusken som på tisdagen klev över 6 000 segrar i karriären.
Björn Goop tränar hingsten som nu fick in 100 000 kronor in på kontot.
Övriga V86-lopp vanns av Christoffer Erikssons Secret Lane, Lars I Nilssons Vivo Per Lei (Johnny Takter) och Johan Untersteiners Paparazzi M. (Björn Goop).
619,6 system prickade in samtliga vinnare och utdelningen för åtta rätt blev 17 048 kronor. Sju rätt gav 141 kronor och sex rätt 20 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.