En glad skit på V75!

39

victor lyck v75

Viktor Lyck efter segern i Stig H-akademiens lopp på Solvalla i september. Foto av LARS JAKOBSSON

En glad skit.
Så beskrivs Viktor Lyck, lärling hos Svante Båth och stallets försteman i Knivsta.
På lördag kan 22-åringen ta sin andra seger på kort tid i V75.
– Det var första gången i V75 senast och det känns som att det kan gå bra på lördag också med lite flyt, säger Viktor Lyck om Global Revolver i lärlingsloppet, V75-3.

I slutet av september vann Viktor Lyck Stig H-akademiens lopp på Solvalla – ett lopp för lärlingar och karriärens första fullträff på V75 i det andra försöket.
Segern var ett viktigt delmål han nu kan bocka av i kalendern.
Därmed inte sagt att kuskandet är något han prioriterar. Jobbet som hästskötare och försteman i storstallet går i första hand.
– Det är mycket annat som händer, särskilt nu när jag flyttat ner till Knivsta. Jag kör gärna när det passar och jag känner att jag har tid – men åker inte land och rike runt och för att köra lopp.
Viktor Lyck är dalmas som hade Rättvik som hemmabana under uppväxten. Efter studier på travskolan Wången började han hos Svante Båth i Sundsvall för tre år sedan.
Dalmasen har begåvats med ett gott humör och är typen glädjespridare i det dagliga arbetet.
När Svante Båth för en tid sedan delade sin verksamhet och flyttade hästar till Knivsta strax söder om Uppsala, utsågs Viktor Lyck till stallets försteman i söder.
– Det kommer åtta hästar till Knivsta i veckan vilket göra att vi är uppe i 68 hästar här totalt. Det är ungefär lika mycket häst i Sundsvall och sedan har Svante hästar i Frankrike, ettåringar i Eskilstuna och ett konvalescentstall. Sammanlagt omkring 170 hästar.
Stallets två hästar i lördagens V75-omgång på Mantorp står båda på gården i Knivsta. Viktor Lyck kör Global Revolver i lärlingsloppet, V75-3. En häst han känner väl både i lopp och träning.
Under september tog duon två raka segrar tillsammans.
– Det känns som att han gått framåt med några lopp i kroppen nu och jag tror att han kommer att vara bra på lördag, säger han.
Fyraårige Global Revolver segrade i den senaste starten och är mycket bra inmatchad i loppet för hästar med högst 475 000 kronor intjänade. Spår fyra är passande.
– Men den korta distansen är kanske inte den bästa. Annars ser det bra ut och det ska bli intressanta att se hur långt han räcker. Han tävlar nästan alltid med skor så det är inget minus för honom nu.
Hur är han från start?
– Han är ”medel” ut. Ingen startraket men inte fruktansvärt långsam heller. Han satt i ledningen efter 400 meter när jag körde honom i Eskilstuna från bricka åtta och är ganska rask om man kör till efter en bit. Det är en bra häst det här.
Ett streck på V75 med andra ord?
– Jag tycker att han ska med på kupongen. Man ska dock komma ihåg att han har hoppat bort mycket pengar i sitt liv. Så helt att lita på är han inte. Dagarna han sköter sig så är han riktigt, riktgt bra i stället och felfri tror jag att han kommer att vara med där framme och hugga.
Joy Ribb (V75-2) möter ston och har spår 15 i loppet med ”spårtrappa” där hästen med mest pengar får sämsta spåret bakom bilen. Det här är hästen du vann Stig H-akademiens lopp med i september.
– Hon är ju utelämnad till vad de andra hittar på nu. Erik Adielsson får hoppas på tempo på loppet, annars kommer hon nog inte in i matchen då hon inte kan göra allt för mycket jobb själv.
Vad krävs för att Joy Ribb ska kunna vinna?
– Hon är allra bäst om hon får gå en speed på 200-300 meter till slut. Senast var hon inte till sin fördel men vi har inte hittat någon riktig förklaring till den insatsen. Det var inte likt henne att vara så där. Hon är normalt jätteärlig och kämpar.
Slutligen. Hur står det till med Sundsvall Open Trot-vinnaren Quid Pro Quo som du är skötare till?
– Han har haft problem med halsen och det har inte blivit någon riktig kontinuitet någon gång under det här året. Det har strulat hela året för stackarn. Det blev ett mellanår det här och nu tar han igen sig med sikte på nästa år i stället.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPilenberg har chans på V86
Nästa artikelEftersnack V86 16 december

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.