Pilenberg har chans på V86

20

image

Två raka segrar och uppladdning mot V75. 
Mikael Pilenberg plockar ut sin stjärna Shogun D.K. i V86 på hemmabanan. 
– Jag räknar alltid med chans när jag startar honom, säger Jägersrotränaren inför onsdagens jackpot.

Shogun D.K. har vunnit tre av sex lopp sedan comebacken i september. Den kapable sexåringen har en hög segerprocent med elva segrar på 38 starter i livet.
– Det är en speciell häst, en diva, säger tränaren Mikael Pilenberg.
Shogun D.K. är lite kapabel som han kan vara pigg och han har även problem med fräschören till och från. Men när hästen är i ordning har han få övermän i sin klass.
Efter nästa fem månaders uppehåll, mellan maj och september, har hästen imponerat.
– Han fick ett långt uppehåll där vi först fräschade till honom och sedan har vi jobbar mycket med hans psyke, försökt få honom att lugna ner sig och inte tävla med allt och alla hela tiden. Först blev det nästan en månad i skritt och i hage och sedan han fått träna på i djupsand, berättar Mikael Pilenberg.
Trots att Shogun D.K. inte var toppad på något sätt blev det vinst direkt i comebacken.
– Det var lite överraskande. Vi hade inte kört några snabbjobb inför den starten, det var väldigt positivt.
Den segern följdes sedan upp med en galopp.
– Han galopperade med segern kvar i sista kurva. Man kan säga att han återföll lite till gamla synder. Efteråt snackade jag med Christoffer Eriksson som ville att vi skulle ta bort det helstängda huvudlaget och sedan vi gjort det har han blivit lugnare.

Två raka med Christoffer
Utan det helstängda huvudlaget har Shogun D.K. tagit två raka segrar med Christoffer Eriksson i sulkyn. Men i onsdagens V86-start hemma på Jägersro blir det åter tränar Mikael Pilenberg som kör.
– Ja, Christoffer kör istället åt Tomas Malmqvist. Det är helt okej, det är ändå hans största kund. Jag känner istället att det ska bli intressant och roligt att köra själv igen, jag kan hästen, säger Mikael Pilenberg.
Av 38 lopp i karriären har Shogun D.K. endast startat fyra gånger med voltstart.
Hur ser du på spår 5 volten nu?
– Det var väl precis det spåret jag inte ville ha…, men jag tror att han reder ut det. Jag är lite rädd han kan bli ivrig och svarar när springspåren kommer. Men får han bara sköta sig själv tror jag det går bra. Jag kommer inte kludda med honom säger Mikael Pilenberg.
Hur bedömera du formen?
– Den bedömer jag som god. Han har haft tung träning och meningen är att låta loppen föra honom framåt. Han har kommit in med bra puls och med krafter kvar. Han känns bara finare och finare för varje jobb och han känns även fräsch, säger Mikael Pilenberg.
Hur ser du på vinstchansen?
– Jag räknar alltid med chans när jag startar honom. Det får jag äta upp ibland, men jag vet vad han kan. Jag har respekt för motståndet, men går min felfritt har han definitivt chans. Går det bra här är det meningen att han sedan ska ut på V75 på Halmstad 29:e december. Det loppet kommer perfekt i tiden.
Gör du några ändringar till den här starten?
– Ja, det kan bli tal att jag lättar och provar att sätta på aluminiumskor fram. Vi provar det i värmningen i alla fall.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.