Eftersnack V86 25 november

48

image-3

Kort innan V86-omgångens start meddelade Daniel Redén att Delicious U.S. inte skulle starta.
Det gjorde det hela enkelt för Eketorpets Tess och Peter Untersteiner.

Efter ett par minusgrader i Stockholmsområdet i slutet av förra veckan och början av denna vecka så ställde vädret om och blev varmare under onsdagen. Det gjorde Solvallas bana allt annat än bra och det var också anledningen till Daniel Redéns beslut.
– Det är inte så lätt att springa med lera upp till knäna. Det vore inte rättvist mot hästen att starta. Jag har mina mål med den här hästen och jag vill inte riskera någonting, därför valde jag att stryka. Det är givetvis tråkigt gentemot spelarna, men jag måste tänka på min häst, sade en besviken Redén.
I loppet blev det istället en spets och slutseger för Eketorpets Tess. Konkurrenterna lät Peter Untersteiner bestämma tempot fullständigt och stoet gick undan på enkelt sätt.
– Det var givetvis positivt för vår del när Delicious U.S. ströks. Hästen har gjort det bra i två år och i dag var det inget undantag. Banan är inte bra, men jag förstår att banarbetarna har haft det svårt med tanke på vädret, sade Untersteiner efter vinsten som var värd 80 000 kronor.
Tiden blev 1.16,7/2 140 meter och för att symbolisera hur krävande banan var kan det noteras att Eketorpets Tess inte sprungit långsammare än 1.12,7 över samma distans i år på sju starter.
Den vinnare som kanske imponerade allra mest under kvällen var Stefan Melanders Ski To The Max. Trots tredjespår fram till dödens och dessutom dagens snabbaste öppning, bara stack hon ifrån sina konkurrenter över upploppet. Satt i sulkyn gjorde Örjan Kihlström.
– I dag var nog det allra bästa som jag känt hästen. Tiden hon gick i dag var bra med tanke på hur banan är. Hon fick tuff inledning och blev dessutom lite pigg, men kämpade på fint, sade Kihlström som i stort sett är klar som Solvallachampion då han leder kuskligan med närmare 30 segrar före tvåan Erik Adielsson.

Vann från dödens
Efter utlandsäventyr i höstas fick Standout återigen äntra vinnarcirkeln i Sverige under onsdagen. Tillsammans med Örjan Kihlström blev det liknande upplägg som för stallkamraten Ski To The Max – dödens.
– Jag såg tidigt att Kaj (körde Macho Gossip reds anm.) ville köra i ledningen och då var det bara att sätta sig lugn utvändigt. Sedan avgjorde Standout på bra sätt. Om det är tuffare att gå i andraspår med tanke på banan vet jag inte, men oavsett så klarade den här hästen uppenbart av det, sade Kihlström som även vann med Roger Walmanns Beppe Am efter en vilsam löpning och kunde därmed konstatera att han tog en trippel på V86-kupongen.

Tysk uppvisning på Bergsåker
Klaus Kern hade klart för sig när det kom till Let’s Dance D.Es chanser. På förhand meddelade han absolut toppchans från spets och det var också så det blev. Hästen brisade till ledningen och väl där var det ingen som kunde utmana.
– Hästen har känts kanonfin i träningen och nu när han blivit kvitt med det virus han var drabbad av under sommaren är det som en ny häst. Han var jättefin och det tar nog inte stopp här, var en mycket nöjd Kerns utlåtande.
Tysk är hon inte, Järvsö Blomster, men från ledningen vann det sexåriga stoet och tog därmed andra raka segern tillsammans med tränare och körsven Jan-Olov Persson.

I övrigt…
…vann Ulrika Rehns V75-härdade Voulez Vous, trots fyra veckors frånvaro från tävlingsbanan. En bit in i loppet styrde Ulf Ohlsson på i tredjespår för att kort senare hamna utvändigt om ledaren.
– Jag valde att avancera då det gick som saktast i loppet. Sedan kändes hästen seg på sista bortre långsidan, men när det kom upp en häst utvändigt tog han tag i grejerna igen. Det var en fin insats, sade segerkusken.
…spurtvann Snowman tillsammans med Rauno Pöllänen. Hästen fick vandra utan rygg i tredjespår större delen av slutrundan, men det spelade ingen roll. Även om Claes Sjöström och Knaborgs Folke närmade sig den sista biten var segern aldrig i någon större fara.
…kan spelarna roa sig med att studera listorna extra noga till nästa veckas V86-omgång. Då är det nämligen dubbeljackpot, detta sedan V86-utdelningen denna vecka stannade vid blygsamma 385 kronor för åtta rätt. Drygt åtta miljoner går vidare till nästa veckas omgång som avgörs på Solvalla/Jägersro.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.