Ströks med tanke på Prix d’Amerique

9

image-4

Solvallas Daniel Redén blev på onsdagskvällen lite mera konkret med planerna på världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique med Delicious U.S.

Onsdagskvällens snackis var den sena strykningen av Delicious U.S., V86-omgångens största favorit. Daniel Redén menade att han rädd för att något skulle hända med världsrekordhästen om hon tävlade på Solvalla den här kvällen som bjöd på ett av regn svårbemästrat underlag.
En strykning med tanke på Prix d’Amerique visade det sig.
– Jag har planer med henne och vill inte riskera att något ska hända med den fina form hon har nu. Nej, ett lopp på det här underlaget skulle kunna sänka henne, sa Redén.
Efter att ha travat världsrekord för ston över både kort- och medeldistans under sommaren, lekte amerikanskan hem C.L. Müllers Memorial över lång distans i slutet av oktober.
Halvmiljonkronorsloppet på Jägersro var första testet över lång distans för stoet. Och det blev ett nytt världsrekord. Tiden 1.12,1 över 2640 meter med autostart är ett nytt världsrekord för femåriga och äldre ston på tusenmetersbana.

Start i Paris i december?
Söndagen 31 januari avgörs Prix d’Amerique över 2700 meter i Paris. Stefan Melander har sagt att hans stjärna Nuncio inte ska vara med.
Daniel Redén däremot leker fortfarande med tanken.
– Vi sneglar lite åt Frankrike och det är det jag vill se om det går. Det finns ju några lopp där nere framöver – inte bara Prix d’Amerique utan även något b-lopp som hon troligtvis måste vara med i om hon ska komma med i det största loppet, sa Daniel Redén.
Han tillade:
– Så det är planen. Sedan får vi se då om vi fullföljer planen.

Poängsamling i b-loppen
Enligt den ”planen” hoppas kretsen kring Delicious U.S. att det ska bli start i ”b-loppet” Prix du Bourbonnais söndagen 13 december. Alltså det andra av fyra förberedande lopp inför Prix d’Amerique.
Delicious U.S. har inte tillräckligt med pengar för att kvalificera sig direkt för det stora loppet utan måste som många andra försöka samla poäng i b-loppen under december och januari.
Aktuella lopp efter Prix du Bourbonnais är Prix de Bourgogne – över 2 100 meter söndagen 3 januari, samt Prix de Belgique över 2 850 meter söndagen 17 januari.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.