Offensiv både på V75 och i målet

28

image-5

Han beskriver sig som en ganska offensiv målvakt som gärna är ute och flaxar.
Malmö Redhawks Oscar Alsenfelt gillar att gå ut hårt även när han spelar V75.
– Jag har lite som policy att alltid spika i första och gör det nog på lördag också, säger 28-åringen inför omgången på hemmabanan Jägersro.

Inför den här säsongen återvände landslagsmeriterade Oscar Alsenfelt tillbaka till födelsestaden Malmö där både hockey- och travintresset tog fart en gång i tiden.
Som liten var det skridskoskola och ishockey i lilla Malmö-klubben Pantern som gällde. En gång när det var träning skulle alla småpojkar prova på att stå i mål. Oscar Alsenfelt blev kvar där.
– Många sa att jag var duktig, samtidigt som jag själv tyckte att det var roligt att stå i mål. Sedan bara fortsatte det veckan efter när vi hade träning igen. Det kom rätt naturligt det där.
Spelstilen beskriver han som ”rätt aggressiv”. Han vill gärna vara ”ute och flaxa”, spela på känsla och vara lite oberäknelig som målvakt.
– Många av de nya målvakterna håller sig rätt så långt inne i målet – gör sig stora och sitter ner mycket. Jag försöker kombinera det nya och det gamla och försöka ha så kul som möjligt, följa spelet och göra det som faller mig in och känns rätt.

Travtugg utanför planen
Intresset för trav och hästar är stort. Tillsammans med några travintresserade kompisar i Malmö Redhawks håller Oscar i en sms-konversation varje vecka för att koka ihop tankar och idéer till spel under veckan.
Trav blir det även i omklädningsrummen.
– Vi är några stycken i laget som har ett rätt bra ”tugg”. Oftast har vi matcher på lördagarna som krockar med V75 då det körs på Jägersro. Men vi försöker vara ute på banan då vi är lediga, käka lite och se på loppen. Några av oss är rätt så bra vänner med Ludde (Kolgjini) och stallet. Så vi försöker komma ut och träffa hästar också. Det brukar vara mycket roligt.
Då är det väl så att du ofta är färgad i dina spel då och förlitar dig på Jägersrotränaren Kolgjini?
– Ha-ha. Ja, han är ju ofta rätt så klar på sina egna chanser, Ludde. Jag vet inte…det blir väl lite blandat det där. Men en del går det säkert åt Luddes håll bara för att man gillar alla i hans stall som människor också.
I helgen lockar ATG med så kallat ”Guldodds” både lördag och söndag. Alltså höjd återbetalning på vinnarspel med sex procent högre odds. Är vinnarspel något du gillar?
– Det kan vara kul om man spricker på streckspelen. Sitter man placerad och har läst på och kan loppen utan och innan och har kört dom för sig själv i huvudet…ryker man då kan det bli en del vinnarspel. Detta för att så att säga ”få betalt” för allt man lagt ner på att läsa på och fundera på hästarna.
Du är offensiv i mål och ganska offensiv som travspelare också menar du. Berätta.
– Det är det där att jag har lite som policy att alltid spika i första avdelningen. V75 är det stora men jag spelar även V64 och så.
Många tycker att det är skittråkigt att spricka i V75-1 och försöker förhindra det!
– Precis. Som spelare får man tänka att det är få som spikar i första. Men om du lyckas tar du lite kontroll över omgången direkt. 1 Breidabliks Nubbe (V75-1) på lördag är favorit men skulle ha varit ännu mera spelad om den varit med i nån annan avdelning. Lugauers häst är bästa spiken. Jag tror han tar ledningen och bara vinner.
Chansspiken? Eller vinnarspel – om du spricker på V75?
– Det finns rätt många chansspikar i omgången. 1 Paparazzi M. (V75-6) är min bästa chansspik i omgången. Tror den tar spets och att Untersteiner blir svår att ta sig förbi. I samma lopp kommer också Kolgjini-stallets bästa chans i omgången, om ni frågar mig. 7 Orakel Face är en jättebra häst. Det är bra självförtroende och form på både stall och kusk vilket gör att jag tror den blir svår att stå emot. Men jag tror som sagt att Johan Untersteiners Paparazzi M. grejar det, slutar Malmö Redhawks Oscar Alsenfelt.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.