Eftersnack V86 3 april 2019

26

Eftersnack V86 3 april 2019

Hur många hästar kan Daniel Redén få med i Elitloppet egentligen?
På onsdagen lanserade han ytterligare en kandidat sedan åttaårige Sorbet bollat med konkurrenterna i Dartster F:s lopp på Solvalla.
– Sorbet är en fruktansvärt läcker häst och jag tror att han platsar i Elitloppet! utbrast den framgångsrike Solvallatränaren.

Ett mycket fint lopp för den högsta klassen rundade av onsdagens V86-omgång.
Hyllningsloppet till Solvallatränaren Olle Hedins elitloppshäst Dartster F. var litet men naggande gott för att använda en sliten klyscha.
Åtta hästar bakom bilen och frågetecken för både spetsstriden och formkurvor.
Daniel Redéns Sorbet med tre segrar på lika många starter i år blev stor favorit och spelarma fick rätt. Carl Johan Jepson ersatte Örjan Kihlström i sulkyn och var med för att bygga formen på hästen och utnyttja konkurrenternas misstag i loppet.
Sorbet blev kvar i andraspår en bit bak och fick avlösning varvet från mål när Ulf Ohlsson gick fram med Qahar Q.C.
I ledningen satt Emilia Leo med Charrua Forlan som hade kubbats med Robert Bergh och Muscle Hustle om ledningen och sedan fått dämpa tempot.
650 meter från mål lyfte Carl Johan Jepson ut Sorbet och lät åttaåringen flyga. Sorbet pilade undan med lätthet och vann utan att behöva visa allt.
Segertiden skrevs till 1.12,7 över 2140 meter auto.
– Det är inte så ofta man får köra hästar av den här kalibern. Nej, han var verkligen fin. Han pinnade på bra hela vägen hem, travade som ett lås och vann lätt med huvan kvar. Ett toppintryck, sade Carl Johan Jepson.
Tvåa slutade en positiv Charrua Forlan och trea Queer Fish. Robert Berghs Muscle Hustle var inte som bäst.
Daniel Redén har ett stall fullt av stjärnor. Men Sorbet har inte många tänkt elitloppstankar om.
– Vilken långsidan, benen bara smattrade! Han utvecklas hela tiden och han har varit fantastisk i år. Jag har sagt att han ska kuta under 1.09 i år, och jag tror att det är en elitloppshäst. Har sparat ett helstängt huvudlag väldigt, väldigt läge och i en elitloppsfinal får nog alla hålla i sig, sade en glad tränare.

Skräll av Mellby Fantom
Ulf Ohlsson småskrällde med Mellby Fantom i V86-2. Hästen stod fint inne i loppet med sina dryga 433 000 kronor intjänade och vann säkert efter att ha roffat åt sig ledningen i den första kurvan i en 1.10-öppning. Storfavoriten Brothers N.Arms fick en inledning i tredjespår fram till dödspositionen och slutade i det slagna fältet. Reijo Liljendahl tränar vinnaren.
Mattias Djuse var stor favorit med Isco Boko i ett lopp över lång distans men hästen tog i galopp efter några hundra meter. Bear Victory skrällde sedan med Torbjörn Jansson i sulkyn.
Amatören Stefan Olsson från Solvalla har en mycket säker dam i det fyraåriga stoet.
Janssons styrning var en delikatess också. Varvet från mål fick Bear Victory kliva ut från ledarens rygg till dödspositionen och blev omgående avlöst av betrodde Woolies och kunde spara speeden till upploppet.
Finskan El Fitzgerald vann stoloppet på Solvalla som omgångens mest spelade häst (59 procent). Jorma Kontio var snabbt framme från tillägget och tog över föringen efter 600 meter.
Efter långsamma 1.17,5 första 1000 skulle allt vara klart men Thelma de Glatigne utmanade med en ettrig spurt för Emilia Leo och hade övertaget ett tag. Spurten ebbade dock ut och Timo Nurmo-tränade El Fitzgerald kunde återta kommandot i mitten av upploppet.

Imponerande långsida
I Sundsvall rivstartades omgången med det som kom att visa sig bli kvällens behållning på Bergsåker.
För favoriten Deep Pockets var helt enkelt bäst i V86-inledningen. Svante Båth tränar och Erik Adielsson visste vad han hade i tömmarna…
900 meter från mål påbörjades marschen framåt och via ett mäktigt speedryck på den sista bortre långsidan kunde Erik Adielsson landa i andraspår 600 meter från mål.
Claes Sjöströms Yeldson var stark i dödens och bara knappt slagen men inget snack om vem som var hästen i loppet.
– Sin vana trogen började han segt i ryggar – men när han väl får fritt kan han springa på! sa Erik Adielsson skrattande.
Deep Pockets är fyra år och knep nu karriärens sjunde seger i nionde starten. Segertiden 1.13,0 över 1640 meter med autostart.

Rycket resulterade
V86-3 var ett fyraåringslopp där storfavoriten Snyggosåfin inte riktigt kunde vara med från innerspåret från start. Rikard N Skoglund körde till efter 600 meter i stället och ryckte påpassligt undan till en säker seger i den sista kurvan. Lars-Göran Söderberg tränar.
V86-5 var ett kallblodslopp för ston där Diadem Viking och Tomas Pettersson spårade varje meter. En rejäl insats av det femåriga stoet som nu tog karriärens åttonde seger.
– Hon visar lite klass faktiskt och som det ser ut får vi spänna bågen vidare. Vi får kanske hoppas på Sto-SM, sa tränaren Joakim Elfving.
Norrmannen Ola Martin Foss har en tuffing i femårige hingsten Crackajack. Oskar J Andersson körde sig till täten efter 500 meter och trots mycket hetsiga tendenser och rusande höll det hela vägen.
Åtta rätt på V86 belönades med 9633 kronor, sju rätt delade ut 77 kronor och i kolumnen fr sex rätt lyste ordet jackpot.

Föregående artikelElitloppsklare Aubrion du Gers förlängde segerraden
Nästa artikelInför V75 Jägersro: Angle of Attack har gått rakt igenom klasserna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.