Eftersnack V86 9 december 2015

14

image-1

Senast Undine var ute på tävlingsbanan satt hon fast med gott om krafter kvar i Uppfödningslöpningen.
I dag fick hon utlopp av krafterna och tog sig förbi Gareth Boko kort före mål.
– Hon är seg den här, stark och inte lätt att springa ifrån, sade tränare Catarina Lundström efteråt.

 I Uppfödningslöpningen 2015 vann Gareth Boko och Per Lennartsson. Under onsdagen var duon favoriter i Vinterfavoriten och det såg länge ut att bli seger, men Undine ville annorlunda. Tillsammans med Örjan Kihlström satt stoet klistrad i rygg på Gareth Boko fram till 200 kvar, då attacken kom. Kort före mål visade sig Undine starkast och tog karriärens tredje seger i sjunde försöket.
– Hon gjorde det jättebra i dag. Gareth Boko såg jättefin ut under vägen, men Undine ville verkligen vinna. Det här var sista starten för året, vilket kanske inte är så konstigt för året är väl snart slut, skrattade en nöjd Catarina Lundström efteråt.
Körande Örjan Kihlström var långt ifrån säker på seger under vägen.
– Gareth Boko tyckte jag såg stark ut i ledningen, medans min häst var halvbekväm. Mitt på upploppet hade jag lite krafter kvar och hon avgjorde på fint sätt. Vi var långt efter Gareth Boko i försöket till Uppfödningslöpningen här på Solvalla, men Undine verkar ha utvecklats sedan dess och dagens prestation var utmärkt, sade Kihlström om tvååringen som nu får vinterträna inför 2016 års säsong.

Bara vinner och vinner
Sveriges segerrikaste häst 2015, Timbal, var återigen ute på tävlingsbanan under onsdagen. Precis som vanligt i år slutade det hela med seger. Trots tuff löpning under vägen var Robert Berghs häst starkast till slut och tog därmed årets 14:e seger och 15:e segern på 21 starter i karriären. I och med triumfen klev hon också över två miljoner insprunget.
– Hästen är fantastisk, hon känns lika fin nu som i mitten av sommaren. Jag tror det har att göra med att hon inte tar ut sig för fullt i loppen, hon springer lite på sparlåga, sade Bergh efter segern på sin forna hemmabana Bergsåker.
Sedan en knapp månad tillbaka är Robert Bergh nämligen stationerad på en gård i Hajom och tillhör därmed Åbys tränarkår.
En annan som bara vinner och vinner är Seedorf O.M.F. Stig H Johanssons travare har vunnit i sex av sina åtta senaste starter. Det var en nöjd Erik Adielsson efteråt.
– Jag måste säga att Stig och Rebecka (Eriksson reds anm.), som sköter hästen har gjort ett fantastiskt jobb. I dag var han lugnare än tidigare och det finns mycket fart i honom. I den klass han befinner sig i är det inte roligt för konkurrenterna att ha honom på utsidan, sade kusken som kunde konstatera att han blev hundraprocentig på V86 sedan han styrt in Stefan Melanders Ski To The Max i avslutningen.
– Hon fick löpa på som hon ville i sista sväng och det kändes att jag hade en del att köra med i tömmarna. Hon kändes stark och komplett på alla sätt och vis, var Adielssons omdöme om fyraåriga stoet.

Obesegrad felfri
Förutom Vinterfavoriten på Solvalla kördes ett annat stort tvååringslopp under onsdagen. På Bergsåker avgjordes Norrlands Elitseries final och segrande ur den striden gick Svante Båths Deimos Racing. Tillsammans med Per Linderoth reglerade man fältet från dödspositionen och över upploppet kopplades greppet tidigt. Det var hästens fjärde seger i sjunde försöket och än är Deimos Racing obesegrad felfri. 125 000 kronor var förstapriset i loppet.
Cool Keeper vann även han i Sundsvall. Leif Witasps stjärna fick vila i kön i loppets inledning och ekipaget kunde sitta lugna fram till 250 meter från mål. Även om segermarginalen inte blev allt för stor var det aldrig något snack om vem som skulle ta hem förstapriset på 60 000 kronor. Det var årets sjätte seger och man kom i mål på tiden 1.12,9/1 640 meter autostart.

I övrigt…
…var det så dags för Jan I Jönssons Bear Dream att vinna. Efter att ha svarat för fina avslutningar på sistone kom så pricken över i:et under onsdagen. Tolftespåret till trots blev resan fin och över upploppet var det fyraåringen som avslutade starkast. 72-årige Jan I Jönsson, tidigare framgångsrik proffstränare på Solvalla, har numera ett litet hästmaterial och är verksam som amatör.
– Om vi hade fått luckan 20 meter tidigare senast hade segern kommit redan då, men nu gick det hela vägen. Jag har kört snällt med hästen hela tiden, men nu börjar det bli dags att gasa och tjäna lite pengar, skrattade Jönsson.
…tog Västerbo Carrera andra raka segern. Trots tuff resa utvändigt om ledaren stack Krister Jakobssons travare undan till överlägsen seger tillsammans med Ulf Ohlsson.
…blev V86-utdelningen låg. För åtta rätt kammade spelarna hem 1 926 kronor och sju rätt gav tröstpengen 25 kronor. Jackpot blev det på sex rätt, vilket innebär att 4 735 601 kronor går vidare till nästa veckas omgång som avgörs på Solvalla/Jägersro.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.