Bo Falsig inför V75 på Åbytravet

55

bo falsig v75

I december i fjol segrade Bo Falsig med sin Odin Töll i V75 på Åby. – Det får gärna bli en trevlig tradition! Foto av MALIN ALBINSSON

Det är hästarnas startpoäng på de fem senaste starterna som avgör om det ska bli en plats i ett specifikt lopp eller inte.
Av rädsla för att tappa startpoäng har Bo Falsig inväntat lördagens V75-omgång och gnuggat Odin Töll lite rejälare i träningen i stället för att låta hästen starta på.
– Det var förstaplatsen längst upp i raden vi inte kunde riskera och nu är vi med. Vi har tränat på rejält och jag hoppas att han ska prestera på en hög nivå direkt nu när han inte startat på ett tag, säger Åbytränaren Bo Falsig.
Odin Töll har gått bra efter uppehåll tidigare men har trots allt bara gjort en start sedan i somras då hästen blev krasslig. I comebacken på Åby 28 oktober var valacken inte långt efter som fyra i mål efter en avslutning i spåren i den sista kurvan.
– Då tyckte jag att han gick klart bra. Han blev av med draghjälpen lite för tidigt den gången och var också lite sämre förberedd inför den starten. Det känns som att han är rejälare förberedd nu men motståndet är också hårdare.

En trevlig tradition?
Odin Töll är fem år och har tagit nio segrar på 32 starter och tjänat 550 000 kronor. 2014 avslutade han på bästa sätt med segrar i V86 och V75 under december. Båda segrarna togs hemma på Åby.
– Det får gärna bli en trevlig tradition att vinna V75 i december! säger Bo Falsig och skrattar.
2640 meter var distansen när valacken vann ett klass I -lopp lördagen 20 december i fjol. Nu är han uppe i brons och på lördag är det kort distans som gäller.
– Det är inget problem med 1640 meter. Han går på alla distanser och har också vunnit över både kort medel- och lång distans. Så han är allround. Just över 1640 meter låser jag inte fast mig vid någon taktik men det är klart att jag måste ju försöka utnyttja hans startsnabbhet.
Send In The Clowns har spåret utanför Odin Töll och är startsnabb…
– Det finns det säkert flera som är i det där loppet. Men min är rätt så startsnabb han också. Så jag kör ifrån start och ser hur det utvecklar sig.
Vilken av konkurrenterna tycker du är tuffast?
– Stig H:s häst 1 Scellino Luis sticker ut tycker jag men samtidigt tror jag det kan bli lite problem för Erik från spår ett. Kanske är hästen ingen riktig sprinter heller? Det är hårt motstånd precis som det ska vara på V75 och det blir spännande att se hur långt han räcker, säger Bo Falsig.
Ett chansstreck på Odin Töll i V75-6 kan vara melodin för sju rätt på lördag. Åby bjuder på V75-tävlingar med dubbel jackpot där en ensam vinnare med sju rätt kan bli runt 55 miljoner kronor rikare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.