Delicious på väg mot Frankrike

15

image

Daniel Redéns världsstjärna, Delicious U.S, är på resande fot.
Under onsdagslunchen lastades hon på hästbussen för färd mot Frankrike och träningsanläggningen Grosbois.

 Turerna har varit många kring världsrekordhållarinnan Delicious U.S. Efter ett möte mellan tränare Daniel Redén och skötare Carolina Persson, kom så beslutet. Siktet tas mot Frankrike och till att börja med Prix du Bourbonnais.
– Hon lastades vid lunch och allting verkar bra med henne. Jag och skötaren hade ett långt möte innan vi tog något beslut och för henne fanns det inga tvivel. Hon tyckte hästen var så pigg och glad för dagen, dessutom lade vi in det faktum att hästen rest väldigt bra i år. Det ska bli väldigt roligt.
Förberedelserna har inte varit perfekta. Delicious U.S. ströks inför en tilltänkt start på Solvalla för två veckor sedan och träningsförhållandena hemma på gården har inte varit optimala.
– Hon var i väldig behov av att starta på Solvalla. Däremot vågade jag inte chansa i och med hur banan såg ut. Jag hade tänkt att köra ett skarpare jobb i söndags för att blåsa ur lungorna på henne, men underlaget hemma har varit väldigt dåligt de senaste veckorna i och med det växlande vädret. Hästen kändes i alla fall pigg och glad i de farter jag körde, men det stör mig att jag inte kunnat fullfölja den plan jag har haft hela tiden. Det är aldrig bra.
På söndag körs Prix de Bourbonnais och Delicious U.S. startar med Örjan Kihlström i sulkyn. Även om förberedelserna inte varit de bästa, ändras inte taktiken.
– Någon taktik har vi väl egentligen aldrig. Örjan är så bra på det sättet, för han kör precis så som hästen känns. Vi vet mycket väl vad som krävs för att kunna starta i Prix d’Amerique, men som jag har sagt tidigare så är det helt och hållet hästen som bestämmer om vi ska starta där eller inte. Är hon inte som bäst på söndag så gör vi bokslut för säsongen och siktar mot nästa istället, avslutar Redén.
Prix de Bourbonnais är det andra stora loppet där topphästarna prepareras inför det stora slaget Prix d’Amerique 31 januari 2016. Totalt körs fyra B-lopp där man även kan plocka poäng för att på så sätt kvalificera sig till Prix d’Amerique. Poängskalan är 12-6-4-2-1 och de sex hästar som samlar flest poäng får vara med sista söndagen i januari. Nästa B-lopp är Prix de Bourgogne (3 januari) och sedan följer Prix de Belgique (17 januari). I Prix d’Amerique får även de tio hästar med högst startprissumma vara med, samt vinnarna i Criterium Continentale och Tenor de Baune (båda loppen körs 27 december). Prix de Bourbonnais har ett förstapris på 54.000 euro och loppet körs över 2 850 meter.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.