Eftersnack V86 den 10 februari

68

image-6Oskar J Andersson bokförde sig för två segrar på V86-spelet. Linda S Hedströms Alfa Star S. tog nu andra raka segern tillsammans med Oskar J. Foto av DAVID SCHREINER

En stark och lite sävlig häst.
Att det snöade och kladdade på Bergsåker var bara positivt.
Alfa Star S. bytte ägare för 27 000 kronor efter en sejour i Skåne i Rikstravet och ståtar nu med två raka och 160 000 kronor intjänat på de två senaste starterna för tränaren Linda S Hedström och kusken Oskar J Andersson.

I Sundsvall hölls det krismöten om banan i veckan på grund av mildvädret.
Men kyla återvände – med en kall pust och några minusgrader – och tävlingarna kunde genomföras.
Att det sedan kom snö under tävlingarna ställde till det igen för en del hästar.
Sexårige hingsten Alfa Star S. gynnades dock av det krävande underlaget och körande Oskar J Andersson hade också stolpe in då värsta hoten Bison Spiro och Champ Walk In galopperade i starten
Alfa Star S. fick gå till ledningen efter 500 meter och klev säkert undan.
– Jag såg att Per (Linderoth) galopperade med sin häst som var hårt betrodd och då gällde det att vara med på noterna. Jag trodde inte att vi skulle komma till ledningen. Senast kördes de friskt i täten och då kunde han komma in i matchen. Nu fick han dra sönder dem i stället. Det är svårt att känna hur fort man kör med en sån här häst som bara lunkar i sitt eget tempo, men han gör det bra, summerade Oskar J Andersson.

Obesegrad i år
Alfa Star S. inledde karriären som häst i Rikstravet för Conrad Lugauer. Britt-Marie Viklund och Christer Grähs köpte hästen för 27 000 kronor på auktionen och har fått rejäl utdelning på slutet.
I start nummer 14 kom första segern för Hagmyrentränaren Linda S Hedström och i loppet efter alltså den andra. 160 000 kronor in på kontot – på två starter i år.

Withma kvällens utropstecken
Oskar J Andersson går kraftfullt för dagen (elva årssegrar) och vann under kvällen också med ”chefen” Jörgen Westholms Withma. Det sjuåriga stoet svarade för omgångens prestation när hon enkelt avfärdade ledande favoriten Bonbon Mearas trots ett lopp utvändigt ledaren.
Solvallatränaren Reijo Liljendahl tävlade på båda banorna den här kvällen och i Sundsvall infriade Top Of The World enkelt förväntningarna. Den femårige valacken har utvecklats till en liten segermaskin och hade inga problem att kliva undan i ett sprinterlopp efter att Ulf Ohlsson kört sig till ledningen efter 600 meter.
Ett kallblodslopp över lång distans fanns med på V86-kupongen och vinnaren stod med dubbla tillägg.
Jan-Olov Perssons Tand Tuff galopperade som betrodd i ett V75-lopp i mitten av december. Nu körde Persson därefter. Och smög.
Dryga varvet från mål fick Tand Tuff ge sig av i tredjespår i rygg på betrodde Lejsa Kongen och Ulf Ohlsson som förpassades till andraplatsen en bit före mål.

Segermarginalen åtta längder
Kvällens mest överlägsne vinnare hittades i V86-4 på Solvalla. I ett lopp där det kördes friskt mot ledande Claudius Zaz kunde Kenneth Haugstad vänta med att bruka fyraårige Fighting Baz till i den sista kurvan. Och huj…vad det gick när Haugstad vred på.
Fighting Baz lämnade de övriga med åtta längder och var bra i blott andra starten sedan i oktober. Tränaren Daniel Redén talade om en häst som besvärats av astma och en utebox har gett positiv effekt.
I V86-2 försökte Erik Svensson skaka av sig motståndet i den sista kurvan med Son Of Triton. Ett ekipage hängde på och kunde också ta sig förbi 50 meter från mål: J.C. Bobka och Magnus Jakobsson. Mantorptravets Per K Eriksson tränar.
Åbytränaren Admir Zukanovic gästade Solvalla med två hästar och Peter Ingves körde prickfritt med Carlos Greenwood. Kvällens tyngste favorit (71 procent) kördes till ledningen i den första kurvan och höll knappt men säkert undan för uppvaktare till slut.
Carlos Greenwood noterade sig för andra raka V86-segern tillsammans med Peter Ingves.

Kihlström kylan själv
I det avslutande loppet visade Örjan Kihlström nästan överdriven kyla då han väntade till in på upploppet med att attackera från andra utvändigt med favoriten Force One.
Men när mållinjen kom…ja, precis där, var den finske gästen huvudet före ledande Hagentoy.
1 641 system prickade in samtliga vinnare och utdelningen för åtta rätt landade på 6 869 kronor. Sju rätt gav 53 kronor och på sex rätt lyste ordet jackpot vilket innebär att miljoner nu rullar vidare till nästa onsdag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPeter G Norman är optimist inför V75!
Nästa artikelRedén laddad inför travets Oscarsgala

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.