Peter G Norman är optimist inför V75!

25

v75Hästen står inför karriärens viktigaste uppgift – V75-finalerna på Solvalla.
Valeur kvalade in via ett rungande avslut från spår tolv.
På lördag är utgångsläget mycket bättre och sjuåringen är i fortsatt form.
Solvallatränaren Peter G Norman kan inte annat än tro på chans.

Valeur kom igång först som femåring hos amatören Alf Nordemo i Norrtälje, tog sig vartefter och hittade slutligen de rätta växlarna när Solvallas Peter G Norman fick hästen i träning i somras.
Sju år fyllda är Valeur ett ämne till en klassklättrare.
Fyra segrar har det blivit i den nya regin och allt ser bra ut inför klass II-finalen på Solvalla. Peter G Norman menar att lördagsloppet är det tuffaste lopp hästen varit ute i men tröstar sig med att hästen har det mesta.
– Han är stark men kan samtidigt speeda och vann ju sitt försök från bricka tolv. Han flög ju fram på upploppet då. Nu har Örjan ett fjärdespår med honom bakom bilen och det är en stor fördel att vara med där framme direkt. Det känns ju som att det ska vara en rätt bra vinstchans, på pappret i alla fall. säger Peter G Norman.

Ett enda minus
Valeur har egentligen bara en svaghet och det är startsnabbheten.
Det där med att sjuåringen inte är så blixtrande snabb den första biten gör mindre nu när läget är så bra menar Norman.
– Spår fyra är rätt så bra. Det är bra att han får komma en bit i banan då han är rätt stor i steget. Men starten är ett minus, längre upp i klasserna är ju positioner så viktiga. Samtidigt har vi inte laddat med honom så väldigt hårt någon gång så han kan nog öppna bättre än vad man tror
Ägardottern Sandra Nordemo är skötare till hästen och satt bakom i genrepet i V86 senast då Valeur avgjorde väldigt enkelt.
– Sandra körde ett kanonlopp och han tackade och tog emot liksom. Som Valeur uppträder tror man inte att det stoppar än på ett tag i alla fall. Han kan vandra en bit upp i klasserna och vi måste tro på en bra insats igen.
Örjan Kihlström kör Valeur på lördag. Själv sitter du upp bakom 1 Limoncelli i loppet efter (V75-6) som hamnat illa till de två gånger han haft innerspår bakom bilen…
– Så är det. Han har inte så lätt att komma iväg därifrån och det är stor risk att han hamnar i tredje fjärde invändigt. Jag hade hellre haft typ spår nio med honom. Då hade vi i alla fall varit i andraspår och fått en helt annan chans. Nu kan vi bli fast. Men det är inte mycket att göra åt. Vi får gasa därifrån och se.
Limoncelli är annars en formhäst i ditt stall som avslutat stadigt i spåren i de två senaste loppen och har rett ut det bra från tråkiga lägen. Nöjd med utvecklingen?
– Verkligen. Han har gått jämnt och bra och har utvecklats en hel del senaste tiden. Läget drar ner förhoppningarna men med lite tur lär han vara bland de tre-fyra första i alla fall.

Fotnot: På lördag är det premiär för tilläggsspelet V75 Boost. ATG talar om den största nyheten i V75:s historia. Som spelare kan man lägga till Boost på sin kupong, ett slumpat nummer. Slår alla tre siffror in mångdubblas vinsten på sju, sex och fem rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.