Eftersnack V86 och dubbelD…D

31

dd-tips dd-blogg

Eftersnacket till gårdagens V86 kommer handla om avdelning tre. Stefan ”Tarzan” Melander hade tre hästar i loppet inklusive favoriten Volstead som han snackat upp en del och som, vad jag förstod, kusken Örjan Kihlström även spikade sig själv med i något tipsförslag. Volstead som är fyra år mötte för första gången äldre hästar och dessutom var det debut över lång distans. Det var definitivt inte det värsta gänget han mötte men väl rutinerade långluffare. När bilen släppte fältet körde Tarzan själv till med Nato Dream och var nära att ta sig förbi Candor Hall som startade från bricka ett. Han lyckades dock hålla framhovarna där och kunde ta hand om spets. För Nato Dream och Tarzan fanns ingen plats att gå ner på innerspår och därmed fick han bli kvar i dödens. Så långt allt bra. Det fanns en chans att ta sig ner i tredje in men Tarzan verkade inte överdrivet intresserad av det. Istället lägger han sig jämsides med Candor Hall och Björn Goop och låter inte det ledande ekipaget lugna ner tempot som är högt uppskruvat. I Tredje utvändigt sitter favoriten Volstead och Örjan Kilhström och gottar sig. Ca 700 meter från mål när det vrids på i tredjespår sjunker Nato Dream som ett sänke genom fältet och har, enligt MIN åsikt (och många fler med mig), blivit ”offrad” för att hålla tempot uppe och på så sätt gynna för stallkamraten. Candor Hall kommer först in på upploppet men blir upphunnen av Volstead kort innan mål och slagen med en hals. Volstead kutade nytt svenskt rekord för utländska fyråriga hingstar/valacker på 1.12,4. Åsa Elmroth fick efter loppet tag på Tarzan och ställde honom mot väggen. Melanders förklaring var att det var Björn som själv höll uppe tempot. För er som inte såg Tarzans ansikte under intervjun så kan jag meddela att det är sällan man ser ett så skyldigt ansiktsuttryck förneka något. Goop fick även han frågan men valde att inte kommentera. Ni fattar själva, det STINKER! Jag blir så ledsen, förbannad och upprörd på samma gång när sådant får ske. Tarzan blev inte ens hörd av måldomaren efter loppet. Visserligen hade det aldrig blivit någon påföljd (har det någonsin blivit det!?) men att man inte ens ger oss spelare och framförallt ägaren till Candor Hall den respekten, det tycker jag stinker nästan lika mycket det. Detta är varken första eller sista gången det händer och Stefan ”Tarzan” Melander är inte ensam om det men han är en av de stora bovarna av den enkla anledningen att han äger de allra flesta hästarna han tränar själv. Därmed är det ingen ägare som kommer och skäller på honom efteråt och undrar varför han kör ihjäl en häst för att dra fram en annan. Detta är ett gissel och jag kommer tänka både två och tre gånger extra innan jag lirar streckspel med lopp där framförallt Tarzan har flera hästar med i loppet. Ska även tilläggas att jag tycker det är riktigt synd om Nato Dream. Kan knappast vara något positivt för en häst som inte segerdefilerat på nästan två år att få ett sånt där lopp.

Ikväll lirar jag en chansDD. I DD-1 spelar jag med Veijo Heiskanens nyförvärv 3 April Love. Den tyskuppfödda treåringen siktar Veijo mot Breeders Crown i Tyskland med och han låter nöjd. Kan vara så att hon bara vinner. Men jag vill gärna ha med 4 Shafina Hanover och 8 Creme de la Creme också.
I DD-2 ser det faktiskt ut som att 6 Sucre INTE blir favorit. Tack säger jag och hamrar i spiken.

DD-1: 3,4,8
DD-2: 6 Sucre
Min raka DD: 3-6
Dagens Bubblare: 8-6

 

Drar lördagens DD nu också då jag inte kommer ha tid imorgon eller på lördag.
Jag låser båda avdelningarna med två hästar. Lite lätt färglöst, jag vet 🙂 DD-1 stänger jag med 2 Ready For More och skrällen 4 Sir Ratzeputz. Jag gillar Sir Ratzeputz och nu får han åter Jorma Kontio i vagnen. Med rätt resa och tempo kan han överraska. Men Ready For More ska vara favorit. 1 Venkatesh blir också betrodd men bör få lite trafikproblem från start.
DD-2 är Sundsvall Open Trot och vi får sannerligen hoppas det blir lite tempo här. 3 Creatine sitter nog i spets efter 300 meter och jag tror inte Takter är sugen på att släppa över takt(er)pinnen 😉 Får han lite tryck under vägen kan benen bli tunga sista biten. Då hoppas jag Björn Goop och 10 Oasis Bi sitter i fint slagläge och spurtar ner samtliga.

DD-1: 2,4
DD-2: 3,10
Min raka DD: 2-10
Dagens Bubblare: 4-10

Varning för 3 Liberty Face i V75-2. Två bra hästar som han var trea bakom senast.
6 Månprinsen AM i V75-3 garderar jag med… Nehe, bara skojade 😀

Lycka till och ha en trevlig helg!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.