Hur går det i Kallblods-SM?

16

kallblods-sm 2015

Månprinsen A.M. jagar sin tredje raka seger i Svenskt Mästerskap (V75-3) på Bergsåker på lördag. Gunnar Melanders kallblodskung blir omgångens största favorit – och det med råge.
Känns det inte lite otäckt?
– Det är varelser av kött och blod så klart och man vet ju att det är nära mellan fiasko och succé. Men hästen är bra och har kommit igenom alla lopp i sommar på ett väldigt bra sätt. Jag tror alltid på chans när jag kör honom och – ja, jag tror ju att jag har en bra chans på lördag också, säger tränaren tränaren Gunnar Melander.
I början av augusti möttes Månprinsen A.M. och kallblodsvärldens bästa sto Lannem Silje i en duell på Gunnar Melanders hemmabana Dannero.

”En speciell upplevelse”
”Superduellen”, som den kallades på förhand, blev mer dramatisk än de inblandade hade vågat hoppas på.
Månprinsen A.M. såg slagen ut i den sista kurvan men skulle bara förbi över upploppet. Efteråt kommenterade kretsen kring Lannem Silje att man hade förlorat mot en bättre häst.
– Det var en väldigt speciell upplevelse det där. Att  tävla med bara två hästar på banan har jag aldrig varit med om trots att jag haft en lång karriär. Och som han gick hästen. Han var förbi sista biten – det räckte och det blev perfekt! säger Gunnar Melander.
Efter duellen har Månprinsen A.M. hunnit med en seger i Skellefteå där han stod med 40 meters tillägg. Hur kändes han där?
– Han var fin och har nästan bara känts bättre efter duellen. Det var ett behändigt lopp i Skellefteå och han vann med tre och en halv längd till slut.
Hur lägger du upp SM-loppet på lördag med elva hästar bakom bilen och Månprinsen från ett sjättespår?
– Sjättespåret ger en bra överblick. Jag får se hur de andra gör och så kör jag därefter. Kan jag komma till ledningen så tar jag mig dit. Går inte det får vi använda en annan taktik.
Han blir en favorit som de flesta räknar med ska vinna. Är det bara sjukdom eller en större galopp som kan hejda er, eller vad säger du?
– Det är klart att det är många andra fina med i loppet också…men jag har ju en bra häst och jag tror ju på honom. Han har visat att han är bra och jag måste vara optimist. Utrustningsmässigt får han gå som han gjort i tidigare starter, vi ändrar inte på någonting.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.