Eftersnack V86 Solvalla 29 juli 2015

15

image-6

I starten före hade hon sniffat på världsrekordtider.
Spelarna hade fullt förtroende.
Tränaren och kusken också.
Tomas Malmqvists Tunika är en av topparna bland de treåriga stona i landet och lunkande på onsdagen runt Solvallas oval som en av V86-spelets största favoriter genom tiderna.

Det inledande loppet på V86 var Sommarfavoriten för ston med 100 000 kronor till vinnaren. Efter strykningar kom sju hästar till start och i det lilla fältet fanns en klart lysande stjärna.
Tomas Malmqvist hade åkt upp från Trelleborg med Tunika till en mycket lämplig uppgift. Stoet spelades till 89 procent (!) på V86 och blev med det en av de största favoriterna i V86-spelets historia. Kanske den största.
Björn Goop styrde till ledningen in i den första kurvan och Tunika vann lite på halvfart.
V86-spelarna fick se sin ”klara spik” vinna. Däremot var det inte lika lukrativt att spela Tunika vinnare då oddset blev ”pengarna tillbaka”, 1.01.
– Det är en väldigt bra häst som uppträder mycket rutinerat för sin ålder. Det var en bra ”straffspark”. Jag tror till och med att målvakten låg ner innan, så det gällde bara att inte försöka skjuta var över ribban, kommenterade Goop den enkla vägen till mål med storfavoriten.

”Ser inga begränsningar”
Tunika snuddar två miljoner intjänat och har tagit sju segrar på tolv starter. Hon var stor favorit i E3-finalen för ston i den senaste starten men föll mot vinnaren Timbal efter ett lopp utvändigt ledaren.
– Hon gick två tiondelar under det gällande världsrekordet senast från dödens och var lika pigg som vanligt två dagar efteråt. Hon är stark, har fina lungor och hjärta. Jag har inte sett några begränsningar i henne hittills och tror att hon kommer att utvecklas en bra bit till, sa tränaren Tomas Malmqvist.
Jägersrotränaren hade med sig två hästar i lasten den här onsdagen – och blev hundraprocentig. Donna Di Quattro levererade en snabb långsida för Erik Adielsson från tredjeparet utvändigt och ryckte undan genom den sista svängen. Avslutningen satt i benen och Bostonz Credit åt upp nästan hela försprånget med en jättespurt från den absoluta kön, men segern blev ändå säker för den knappa favoriten i femåringsloppet för ston.

Fyrling till Goop
Efter en sommarturné i landet var spelet V86 tillbaka på Solvalla på onsdagen. Molnen låg mörka över huvudstaden och vätan som föll gjorde banan lite kladdig.
Björn Goop knep fyra segrar på V86, varav två kom med hästar från det egna stallet.
Efter Tunika blev det seger från ledningen med Stefan Melanders Warrawee Perseus.
Därefter satte han dit säkre Candor Hall från det egna stallet som var favorit i ett lopp över tre kilometer. Uppgiften var att hämta in 60 meter på täthästarna och Goop tog det lilla lugna och avancerade i omgångar. En trio hästar gjorde upp och Candor Hall tog sig enkelt förbi vid upploppets början med en avslutande trudelutt.
Sedan skrällde Björn Goop för ovanlighetens skull. Vanity Matters (fyra procent) fick spara speeden och vann ganska enkelt till slut i ett lopp där ledaren rusade sig trött. Det var USA-importen Outsourced Hanover som hetsade upp sig något kolossalt i ledningen för Johan Untersteiner (1.07,4 första halvvarvet) och rusade undan med 40-50 meters lucka ner till de övriga. Outsourced Hanover var tidigt slagen och började trampa luft i den sista kurvan.

Gypsy  gick omkull
Kvällen gick i unghästarnas tecken. Johan Untersteiner kom med fem hästar från Halmstad och ”levererade” som favorit tillsammans med Far Far Away. Hästens andra raka seger kom i ett treåringslopp för ston efter ledning från start till mål.
Upptakten på loppet blev dramatisk. Gypsy Brodda var för het och fick inte luft när hon kördes upp till start. Körande Kenneth Haugstad fick hjälp och Gypsy  Brodda, som lade sig på banan, kom omgående upp på benen men ströks självfallet ur loppet.
Johan Untersteiner vann även den sjunde avdelningen, nu med Eder Bob.
Björn Goop var även på väg mot en femte seger på V86 men fick en galopperande M.T.Kingofthehill i händerna i ledningen i mitten av upploppet i V86-8.
Loppet var Sommarfavoriten öppna klassen för treåringar med 200 000 kronor till vinnaren där Erik Adielsson fick lucka från rygg ledaren med In Vain Sund. Daniel Redén tränar.
V86 delade ut 9 404 kronor för åtta rätt, sju rätt gav 54 kronor och i rutan för fem lyste ordet jackpot. Extramiljoner som kommer att rulla vidare till nästa onsdag med V86 på Solvalla då en ensam vinnare med alla rätt kan kamma hem tio miljoner.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.