Eftersnack V86

38

image-1

Erik Adielsson vann dubbelt inom V86-spelet när två system vann närmare 2,5 miljoner kronor. Foto av LARS JAKOBSSON

Regn och rusk – onsdagen på Solvalla bjöd på höstväder där kuskarna bjöds på gratis lerinpackning och spelarna på en blandning av favorit- och skrällvinnare.
Två system klarade åtta rätt och vinsten blev nästan 2,5 miljoner kronor.

Ett andelsystem i Göteborg och en spelare i Huddinge klarade åtta rätt när Solvalla bjöd på en blandning av favoriter och skrällar inom V86-spelet.
Tio andelsägare hos Axel Thai & Spel satsade en dryg hundralapp var och fick dela på 2 456 680 kronor efter att ha tagit hjälp av Harry Boy.
Storvinnaren i Huddinge hade lämnat in sitt system hos Quickshop Flemmingsberg och kammade hem 2 464 949 kronor. Insatsen var 1 125 kronor.
Kusken Erik Adielsson hade en fin kväll och levererade både en favoritseger med Askö Q. (V86-4) och en skrällseger med Amor Winner (V86-6). Erik Adielsson vann även ett lopp utanför V86-spelet med tvåårige Deimos Racing (lopp 1) och var kvällens man på huvudstadsbanan.
– Det har varit en fin kväll. Det är nog den största pokalen jag fått, sa Erik Adielsson som förärades med en jättepokal efter triumfen i V86-6.

Jansson skrällde dubbelt
Torbjörn Jansson hade också en bra kväll och skrällde dubbelt. I V86-inledningen vann han med 23-oddsaren Pine Cool som överraskade när stallkamraten och favoriten Talk The Talk tröttnade i ledningen.
I V86-7 genrepade de treåriga stona inför kommande oakskval och det blev en överraskning sedan Torbjörn Jansson serverat Catarina Lundström-tränade Amity ett fint lopp i tredje utvändigt och attack mitt i sista svängen. Tio-oddsaren är en lillasyster till mångmiljonärerna Oracle (tre miljoner kronor) och Standout (5,7 miljoner).

Kriteriekval nästa
De treåriga hingstarna genrepade inför kriteriekvalet och det blev favoritseger i V86-8 genom Pythagoras Face och Örjan Kihlström.
Den Roger Walmann-tränade talangen öppnade raskt bakom startbilen och tog enkelt hand om ledningen. Över upploppet stod det och vägde men Pythagoras Face höll undan för duon Expensive River och In Vain Sund och tog hand om segerchecken på 100 000 kronor.
– Det positiva var att han öppnade så bra, men jag trodde jag skulle vinna lättare när vi fick bestämma, sa Örjan Kihlström.
– Jag tycker att Örjan körde för sakta andra femhundringen. Jag tycker inte om när han kör så, men Örjan vet ju bäst. Det ser bra ut inför kriteriet och vi hoppas på ett bra spår i försöket, sa Roger Walmann.
I V86-2 blev det favoritseger genom Robic Lane och Jorma Kontio som kopplade greppet 200 kvar när ledaren Andover Tommy galopperade. Timo Nurmos tränar vinnaren.
I lärlingsloppet tog Ville Karhulathi ett initiativ med Stig H Johansson-tränade Neon Face och körde till ledningen efter 500 meter. Väl i ledningen var det inga problem och andrahandsfavoriten vann V86-3 bekvämt.
Skräll blev det i V86-5 där Lisa Scarlet fick fritt fram från rygg ledaren och avgjorde enkelt tillsammans med Sören Eriksson. 13-oddsaren tränas av Romme-amatören Lars Ålund.
Två system klarade alltså alla rätt på V86-spelet. Utdelningen på åtta rätt blev 2 331 989 kronor. Sju rätt gav 4 447 kronor och sex rätt 182 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.