Elitloppet 2014: Elitloppet lottas under Hästens Dag

243

elitloppet lottas

Små och stora kuskar i Kungsträdgården i fjol då elitloppskusken Erik Adielsson fanns på plats. Foto av JEANNIE KARLSSON

Kungsträdgården i Stockholm fylls av hästar på söndag.
Små och stora travare och galoppörer kommer att rama in familjedagen och lottningen av startspåren i Elitloppet på Solvalla.

16 av världens bästa hästar i Solvallas Internationella Elitlopp får sina startspår i Kungsträdgården under söndagseftermiddagen.
Precis som i fjol sker lottningen i offentligheten i en av Stockholms mest populära parker. Men från en handfull ponnys 2013 storsatsar arrangörerna i år på hästar i ”Kungsan”.
Travarna i Elitloppet kommer inte att finnas på plats. Men väl hästar från Sveriges tre riksanläggningar för hästnäringen: Wången, Strömsholm och Fyinge.
Solvalla ställer upp med ponnytravare.
– Solvalla och Elitloppet blir bara en del av evenemanget Hästens dag det här året. Vädret verkar bli bra och givetvis hoppas vi att så många Stockholmsbarn som möjligt ska få chans att bekanta sig med travsporten, säger Fredrik Ekman på Solvalla.
Besökarna får chans att köra och rida på ponnys, se uppvisningar i bland annat frihetsdressyr, besöka stallar och delta i tävlingar. Med flera gratisaktiviteter.
Familjedagen startar 11.00 och håller på till 18.00.
I en tv-studio i parken finns Jessica Almenäs, Per Skoglund och tipsexperten Mikael Nybrink som tillsammans med kuskar och tränare ska berätta om vad som kommer att hända på Solvalla kommande helg.
Spårlottningen till Elitloppsförsöken sköts av Svensk Travsports sportchef Petter Johansson och elitloppsgeneralen Tore Fyrand.

Mikael Wikner

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.