LD/DD Gävle 17/5-2014

257

DDTIPSET

 

Äntligen ett vettigt drag av en travbana: att lägga Gulddivisionen som ett av DD-loppen. Kanske inte alltid speciellt intressant ur en spelsynvinkel men för det mesta är det ju omgångens bästa lopp och det tycker jag ska läggas som ett av dubbelloppen.
Att göra 4 Truculent till favorit första gången han startar i Guld tycker jag är lite väl starkt. Att han matchar motståndet är jag övertygad om men att han ska vara favorit: nej. 1 On Track Piraten har en vettig chans att hålla upp innerspåret och då kan jag aldrig tänka mig annat än att Erik Adielsson kör där. Visserligen är 2 Francais Du Gull mycket rask från start men sida vid sida tror jag det blir svår att ta sig förbi. Får ändå en plats på systemet.
3 Hard Livin stod för en mycket bra insats senast och måste med.
7 Kadett CD lär väl Berghan vara sugen på att kvala in till Elitloppet och han är en av de som kan vinna. Robert Bergh har alltid en räv bakom örat.
9 David Sisu är kapabel att utmana och smygläget har han fått. Tror Ohlsson ryggar Adielsson i starten och hoppas på luckan till slut. Kan vara tvillingen i loppet.

I DD-2 tvekar jag en aning när jag spikar 1 Rocket Zet och det är pga innerspåret. Han är inte så värst snabb ut men jag tror ändå att han är lite raskare än vad han visat. Om Daniel vågar ladda med honom så tror jag han åtminstone är snabb nog att kunna ta sig ut från innerspåret. Det som kan fälla honom är om han blir inlåst. Tar han sig ut eller försvarar innerspåret så tror jag ingen slår honom.

DD-1: 1,2,3,7,9
DD-2: 1 Rocket Zet
Min raka DD: 1-1
Min roliga DD: 2,9-1

En felfri 1 Molle CD i V75-1 spårar runt om men han är inte helt enkel den herren. 4 Long Night, 5 Burning Line Gral och 10 Nato Dream är tidiga motbud.
Tror att 1 Coldtown och 5 Jeppas Maxi är ett ganska säkert lås i V75-2. Den som kan bli giftig är 3 Regent Zet om han travar hela vägen.
Om inte Kim Eriksson laddar för fullt med 6 Simb General Lee i V75-4 så blir jag förvånad. Kommer säkert att köra en bit också och skulle han få spets så blir jag inte överraskad om det håller hela vägen.
4 Britt Palema i V75-5 är kanske en bra spik men jag vill invänta skoinfo och se vilken balans 5 Västerbo My Madame ska gå med. Kör man barfota tycker jag att man ska strecka henne.

 

I LD-1 tar jag två hästar: 3 Pledge Allegiance och 8 Erica. Erica blev jag lite imponerad av senast och Calle Lindblom lät klart nöjd med henne efteråt. Uselt läge men en bra häst.

LD-2 håller ingen vidare klass. Jag tar en rövare och låser loppet med 8 Odenna QC och 10 Bocelli Web. Tror mest på Odenna QC som får Jorma Kontio i sulkyn.

LD-1: 3,8
LD-2: 8,10
Min raka LD: 8-8
Min roliga LD: 3,8-10

Tvilling, lopp 9: u-häst 5 Västerbo My Madame mot 3,4,9

Lycka till! 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.