Elitloppet 2014: Redén går sin egen väg med Shaq Is Back

258

shag is back

Elitloppsaktuella Shaq Is Back undviker de stora loppen.

Han har tagit tre raka segrar i år i enkla gäng och Daniel Redén fortsätter att gå sin egen väg i matchningen.
– Jag tänker inte ändra mitt upplägg utan hoppas att Solvalla litar på mig och bjuder in honom, säger Redén och avslöjar stjärnhästens nästa start.

Shaq Is Back var med i Elitloppet förra året men lyckades inte kvala in till finalen. I år har hästen gjort tre starter i mycket enkla sällskap och vunnit överlägset varje gång. Senast vann han på 1.10,4 på Färjestad med gott om krafter kvar.
– Han joggade 1.10,4 med träningshuvudlag och är inte toppad på något sätt ännu. Han blir bara bättre och bättre och känns fantastiskt fin. Hästen är bättre än någonsin, slår Daniel Redén fast.

Snabblopp i Rättvik nästa – litar på Solvalla
När andra elitloppsaktuella hästar vässar formen i stora lopp som i Finland, Italien eller i Köpenhamn så väljer tränare Redén en egen väg med sin stjärna. Inte heller de båda gulddivisionsloppen i Örebro eller i Gävle veckorna innan Elitloppet, där vinnaren blir direktkvalificerad, är intressant.
– Nej, han kommer inte att starta i något av de två loppen. Det blir inte heller någon start i något av de utländska storloppen. Han ska starta i ett vanligt snabblopp i Rättvik nästa fredag den 2 maj, säger Redén.
– Jag har lagt upp ett program för hästen och vill inte peppa upp honom eller pressa ur allt så här i början. Jag vandrar min egen väg. Sedan om det blir något elitlopp eller inte det vet man inte. Det är de som bjuder in som bjuder in hästarna. Jag kör min egen plan och hoppas att de litar på mig och bjuder in honom.
– Shaq Is Back siktas enbart mot elitloppet och man måste ha en plan och det har jag. Säsongen är lång och det går inte att möta de bästa hela tiden. Sedan får Solvalla tro på mig eller inte, säger Daniel Redén.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelFem tippar V75 Åby Olympiatravet 26 april 2014
Nästa artikelHallå där Jessica Samuelsson…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.