Hallå där Jessica Samuelsson…

433

jessica samuelsson

…hästskötare hos Frankrikes störste tränare Frank Leblanc som bland annat tar hand om Prix d’Amerique-tvåan Up and Quick, regerande europamästarinnan Save the Quick och svenske Caballion.


Stämmer det att Save the Quick har gjort sin sista start?

– Ja. När hon kom tillbaka från semestern efter Prix d’Amerique så svarade hon inte som vi ville på träningen. Då bestämdes det att det är bättre att hon får lägga av och gå frisk och fräsch till avelsboxen. Det var ett beslut som alla parter var nöjda med.
Vilket är ditt bästa minne från hennes karriär?
– Det måste vara segern i Sto-EM på Solvalla på världsrekord i somras. Det var verkligen något extra att få uppleva.
Vem blir hennes första partner?
– Det blir Up and Quick. Hon är redan betäckt, nu väntar vi bara på att få se om hon blivit dräktig. För mig är det jättekul, det blir som mitt lilla barn.
Då frågar vi om Up and Quick som inte synts på tävlingsbanan sedan den förkrossande seger i Prix de Paris i februari, hur fungerar han som avelshingst?
– Det går jättebra, han trivs. Jag är med honom på stationen just nu. Han är fullbokad och flera ston har tagit sig redan så han verkar ha god fertilitet.
Tränas han samtidigt?
– Vi håller igång honom, men mest standardjobb för att underhålla leder och muskler. Han är inte aktuell för tävling i sommar.
Då blir det inget nytt besök på elitloppshelgen alltså?
– Nej, det står vi över. Däremot vet jag att det finns planer på att matcha mot Elitloppet nästa år. Nu ska han jobba i aveln fram till 15 juli, sedan siktar vi mot vintermeetinget.
Hur står det till med stallets nyförvärv Caballion som blev diskvalificerad för orent trav som trea efter en toppspurt i Prix de l’Atlantique i lördags?
– Hästen mår jättebra och vi var enormt nöjda med honom i lördags. Han gick 1.11,3 full väg, snabbast av alla över mål och med huvan kvar i mål. Däremot var vi väl lite lätt oense med måldomarna om man säger så… Därför har det varit skönt att se att även fransk media har varit väldigt kritiska mot att han blev diskvalificerad.
Vad är planerna för honom framöver?
– Tanken är att starta honom i Norden, det är där de största pengarna finns på sommaren. Närmast hoppas vi på inbjudan till Finlandia-Ajo eller Copenhagen Cup. Vi tycker att det är en häst som ska kunna vara med i de stora loppen och hoppas att man inte glömt bort honom där uppe.
Han var med i Elitloppet 2012, är det något ni funderat på i år?
– Man kan ju drömma om att få vara med där. Hästen är i alla fall väldigt fin för dagen så vi hoppas att han ska få chansen att visa det i sina närmaste starter.

Robin Johansson

 

Föregående artikelElitloppet 2014: Redén går sin egen väg med Shaq Is Back
Nästa artikelInför V86 23 april 2014: Dags för Molle CD

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.