Inför V86 23 april 2014: Dags för Molle CD

267

molle cd i eliten

I takt med vårsolen får vi se den ena topphästen efter den andra göra årsdebut.
Nu är det dags för Molle CD, en av fjolårets snackhästar, att göra sin första start för året.

– Det är en häst som absolut hör hemma i eliten. Han har enorma motorer, säger Daniel Redén och avslöjar att han har ändrat träningsupplägget för sin stjärna.

Molle C.D. startar i onsdagens V86-2 på Solvalla. Den högkapable travaren köptes inför fjolåret av stall Zet och kom i träning till Daniel Redén. Han visade stora fartresurser och vann tre av de fyra första loppen, inklusive en V75-seger. Hästen vann sitt uttagningslopp till Svenskt Travderby och blev femma i Derbyt där han var en av förhandsfavoriterna. Därefter kvalade Molle C.D. in till Europaderbyt (blev oplacerad), innan han vann ett försök till Breeders Crown och slutligen blev femma i Breeders Crown-finalen.
– Molle C.D. skruvade upp sig i höstas och det var efter Derbyt som han blev för taggad och lite för hetsig. Han hade fått gå många hårda lopp så det var väl det som satte sina spår. Han fick det inte riktigt att stämma i slutet av säsongen även om han inte var dålig på något sätt för han vann ju uttagningen till Breeders Crown och var femma i finalen, säger Daniel Redén.

Tränar ensam numera
– I år har vi lagt om träningen och han tränar bara själv hela tiden och har egentligen inte mött några hästar alls under vintern som han kan få för sig att börja tävla emot. När han är själv så håller han sig lugn och det känns som att han har stabiliserat sig.
– Han har bara gått styrketräning i sanden och har inte varit inne på Solvalla och gått något skarpare jobb eller några snabbare tider.
Vad är Molle C.D.’s stora styrka och hur högt håller du hästen?
– Han har enorma motorer och har även lagt på sig mer muskler i vinter. Det känns bra inför femårssäsongen för det brukar alltid vara svårt för fyraåringarna att ta det klivet. Men eftersom han bara har en miljon på sig så behöver han inte möta eliten på en gång, även om det är en häst som absolut hör hemma i eliten.
– Men det är som sagt psyket han brottas med vilket han alltid har gjort. Vi jobbar hela tiden med att hålla hästen lugn då han har en tendens att dra iväg. Då är man inte så kaxig för han är ganska stor och det finns många kilo muskler där, säger Daniel Redén.

”Molle är Molle – tror alltid på vinst”

Molle C.D. gjorde sin senaste start den 3 november. Hur känner du inför årsdebuten där han har spår två bakom bilen?
– Han känns väldigt bra men är på inget vis pressad för att göra en topprestation direkt. Det har jag inga krav på. Men Molle är Molle så han kan ju göra det ändå. När man kör honom så tror man alltid på vinst, i alla fall i den klassen som han är i nu. Men jag hade nog trott på honom även om han hade varit ute i onsdagens snabblopp, säger Redén.
– Det är alltid intressant när en sådan här häst ska starta och jag ser fram emot den nya säsongen.

”Går med träningsbalans”

Hur blir det med balansen?
– Han kommer att gå med träningsbalans, alltså samma skor som han går med i jobben. Det är ganska tunga järnskor och något av en säkerhetsbalans. Huvudsaken är att han fungerar, han gick i passgång i några starter i fjol i värmningen och vi har provat alla möjliga balanser och skor på honom. Nu blir det så här och det blir ingen toppning på den fronten.
Du har ytterligare två hästar till start inom V86. Chanserna där?
– Miss Sue V. (V86-6) var lite vek senast i Bollnäs men hon pullade ganska hårt eftersom det gick så sakta. Hon behövde den genomköraren och är nog mycket vassare nu med det loppet i kroppen. Hon ska gå bakifrån och det blir till att smyga med här. Det blir barfota runt om och hon slår ju inte Panne de Moteur men kan nog vara långt framme.
– Debora Sund (V86-8) gick jättebra senast och visade fin form. Nu har hon ett tråkigt läge men jag hoppas att hon har lite tur med positionerna. Att vinna blir svårt därifrån men jag hoppas och tror att hon kan tjäna lite pengar. Hon går barfota runt om igen.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHallå där Jessica Samuelsson…
Nästa artikelInför V75 Åby Olympiatravet 26 april 2014: Rycker alla skor

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.