Inför V75 Åby Olympiatravet 26 april 2014: Rycker alla skor

297

rycker alla skor

– Jag rycker alla skor och kör till ledningen. Sedan ser jag inte hur någon ska kunna slå oss.
Lutfi Kolgjini vet precis hur han ska vinna Olympiatravet 2014 med Raja Mirchi.

Spårlottningen är en viktig faktor i de flesta travlopp.
En tränare som jublade inombords när han såg startlistan till årets första miljonlopp på svensk mark var Lutfi Kolgjini.
– Ett grymt bra spår för oss. Raja öppnar som bäst när han får börja en bit ut. Dessutom rycker jag alla skor, så har han bara gått två gånger i Sverige och det gör honom snärtigare och framförallt mycket startsnabbare, säger Kolgjini vars häst misslyckades med att kvalificera sig till finalen sedan han slutat trea efter galopp på Solvalla i slutet av mars.
– Olympiatravet har legat i planeringen länge. Däremot hade jag inte planerat att behöva få ett wild card.
Det är bra att ha lite pondus ibland…
– Det har inget med det att göra. Det beror på att jag har en bra häst och det ska jag visa på lördag, säger Kolgjini som har scenariot klart för sig.
– Jag tror att vi sitter i ledningen tidigt. Brad de Veluwe borde spetsa och det är en jättefin häst, men han har bara hunnit få ett lopp i kroppen och som jag ser det borde han vara glad att få vår rygg. Att någon utanför ska komma förbi oss kan jag inte tänka mig.
Var står Raja Mirchi på formskalan?
– I senaste starten hade han ungefär 80 procentig form och då gick han ett enormt lopp efter galoppen. På lördag räknar jag med att den är 90 procent, hästen mår alldeles utmärkt.
Du låter laddad inför lördagen…
– Ja, den här dagen är startskottet för storloppssäsongen som jag ser det. Och jag vill inleda den med seger.

Det här berättar Lutfi Kolgjini om sina övriga V75-hästar på lördag:
3 Sahara Fairytale (V75-1) är en underbar häst som alltid haft talang, men jag måste erkänna att jag är överraskad att utvecklingen kommit så fort i år. Hon har mest mängdjobbats för att byggas upp på sikt och förklaringen ligger nog i att hon fick en riktig vinterträning sett till att hon var ganska klent uppbyggd då hon kom hit. Nu har hon fått en medveten paus eftersom jag var ganska tuff mot henne i några starter, men hästen känns jättefin och jag räknar med att hon gör upp om segern.
7 Daytona (V75-4) är inte så osäker som man kan tro av de två senaste starterna. Näst senast kom hon aldrig fram till bilen från innerspår och senast blev hon störd av en skrikande kusk i första sväng. Hon känns väldigt fin i träningen och håller absolut samma form som vid segrarna, då räcker hon bra i sin i klass.
6 Olympic Kronos (V75-6) har också utvecklats i vår och varit fortsatt jättefin i träningen efter segern senast. Hästen är effektivast i ledningen så jag bombar för att komma dit. Lyckas det så blir han också svårslagen.

Robin Johansson

 

Föregående artikelInför V86 23 april 2014: Dags för Molle CD
Nästa artikelDagens Dubbel Bergsåker/Solvalla 23/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.