Elitloppet 2014: Uncle Peter sträckte ut i Kalmar

225

uncle peter elitloppet

En elitloppsdeltagare testades i ett vassare träningsjobb på Kalmartravet tidigt på måndagsmorgonen.
Det var amerikanske stjärnhästen Uncle Peter som fick sträcka ut.

 

I Copenhagen Cup blev det inte som kretsen kring Uncle Peter tänkt sig.
Efter ett snabbjobb i dag på Kalmartravet är det mer optimistiska tongångar inför söndagens stora uppgift: Elitloppet på Solvalla.
– Han kommer att springa riktigt fort och visst kan han vinna, sade Kalmartränaren Tommy Zackrisson.
Den amerikanske stjärnhästen sköts av Anette Zackrisson, dotter till Kalmartränaren Tommy Zackrisson. Direkt efter Köpenhamnsäventyret åkte Uncle Peter till Tommys träningscamp i Fredriksström, strax utanför Kalmar.
Stallchefen Jimmy Takter väntas till Sverige under fredagen.
– Jag tycker att Uncle Peter gjorde ett bra lopp i Danmark. Det var en tidskrävande resa för honom, sade Anette Zackrisson.
Några dagars lugn och ro verkar ha gjort susen. Måndagsmorgonens test var ett lite vassare träningsjobb på Kalmartravet. Tommy Zackrisson sken som en sol efteråt.
– Jag körde 1.14,5 i 1 600 meter och det är en fantastisk häst med en oerhörd motor. Jag har kört Peace Corps en gång, Uncle Peter är av samma kaliber, sade Tommy.

”Han är ruskigt snabb”
För en häst av Uncle Peters kaliber var detta jobb mer eller mindre en joggingtur. På söndag lär det däremot gå betydligt fortare.
– Oj, vad fort han kommer att springa. Uncle Peter är ruskigt startsnabb och det kommer han att dra fördel av, det gäller att komma ner på innerspår, sade Tommy.
Den sista finslipningen sker på torsdag med några raskare intervaller. Resan mot Stockholm går på lördag.
– Nu har han fått acklimatisera sig. Han såg bättre ut i dag än senast och kommer bättre förberedd på söndag. Det blir riktigt spännande, sade Anette.
Efter elitloppsäventyret kan det bli aktuellt med start i Oslo Grand Prix, en start som hästskötaren Anette har blandade känslor inför.
– Jag har ju fyra hästar i USA att ta hand om, bland annat Trixton. Nu börjar säsongen på allvar där borta och jag längtar en del efter mina andra hästar så klart.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 Solvalla 24 maj
Nästa artikelDagens Dubbel Jägersro 20/5-2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.