Elitloppet – Årets höjdpunkt inom travvärlden

20

horse 4454216

Elitloppet är den största travtävlingen i Sverige och körs den sista söndagen i Maj på Solvalla. Tävlingen har ett högt anseende och det är bland de mest prestigefyllda loppen i Europa. Det samlar världens bästa hästar, förare och tränare som tävlar om stora pengar. Elitloppets historia går tillbaka till 1945 då det kördes första gången. Under åren har det blivit en tradition att se fram emot Elitloppet varje år, vilket lockar många fans från hela Sverige. I dag ses Elitloppet som en av de största travtävlingarna på den europeiska kontinenten med mycket glans, glamour och spänning.

På vilket sätt är Elitloppet unikt jämfört med andra tävlingar inom travsporten?

Elitloppet är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom travsporten och är unikt jämfört med andra tävlingar. Det som gör Elitloppet så speciellt är att det är den enda tävlingen som samlar världens bästa hingstar, ston och kuskar för att tävla om titeln. Travbanan Solvalla i Stockholm har varit värd för Elitloppet sedan 1960-talet, vilket gör det till en av de långlivade traditionerna inom travsporten. Förutom att se fram emot ett sprakande lopp, är det en stor tradition att publiken bettar en häst innan loppet startar. Det är även vanligt att folk hemma i stugorna bettar på Elitloppet. NordicBet erbjuder alltid bra odds på nätet för travlopp som du har  tillgång till från bekvämligheten i TV-soffan.

Hur många deltagande hästar finns det vanligen i Elitloppets final?

Finalen består vanligtvis av 16 deltagande hästar, som alla har kvalificerat. Förutom de 16 hästarna finns det ytterligare två reservhästar som kan anropas om någon av de andra hästarna inte skulle kunna starta. Vinnaren av Elitloppet belönas med ett fint silverkrus och en stor summa pengar.

En dag med elitloppet

Elitloppet är ett av de mest prestigefyllda hästloppen i världen och det är en dag som alla hästintresserade ser fram emot. Det är en dag fylld med spänning, drama och stora prispengar. För att få ut det mesta av denna dag bör man ta sig tid att njuta av alla höjdpunkter som erbjuds. Man kan se på de olika loppen, lyssna till kommentatorernas analyser och diskussioner om taktik, samt njuta av den fantastiska atmosfären som skapas runt banan. Man kan också besöka paddocken för att se vilka hästar som deltar i loppet eller se om någon saknas. Förra året fick till exempel Goops stjärna San Moteur stå över Elitloppet. Att uppleva Elitloppet är en unik upplevelse som man sent kommer glömma.

Föregående artikelV86 avd 1-4 i samarbete med SPELGUIDEN AB
Nästa artikelResultat V86: Carry cashade in för tredje gången i rad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.