Resultat V86: Carry cashade in för tredje gången i rad

17

v86® carry cashade in för tredje gången i rad

Det usla utgångsläget spelade ingen roll.
Carry Cash rundade motståndet på Solvalla och tog sin tredje raka seger.
– Hon är stark och rejäl och kämpar verkligen, berömde kusken Magnus A Djuse.

Nummer tolv bakom startbilen över 1 640 meter brukar inte vara poppis hos spelarna. Men Carry Cash fick förutsättningarna till trots bära kvällens tyngsta favoritskap på V86. Det visade sig att spelarkollektivet hade koll på läget. Under slutvarvet rundade stoet fältet från sjätte par utvändigt och även om Tillibardine Boe bjöd upp till kamp över upploppet blev det till slut säker favoritseger.
– Det är svårt för man vet inte hur mycket de har kvar där framme, men det är lite sega förhållanden och jag ville inte lägga någon jättespeed på långsidan utan i stället försöka smyga lite framåt. Sedan sköt hon till bra sista 100 när jag begärde lite extra, sa Magnus A Djuse.
Tränar hästen gör kuskens storebror Mattias Djuse och efter 15 lopp i rad utan seger ståtar nu sjuåringen med tre raka ettor i resultatraden.
– Det var bra hästar där framme och hon fick gå rejält och gjorde ett jättebra lopp. Magnus är cool, sa Djuse den äldre med ett skratt.

Favoritparad på Solvalla
Pia Huusari-tränade Vincent C.D. infriade också favoritspelarnas förväntningar och även han visade fin inställning när han kontrade till seger på upploppet.
– Han var lite bekväm upploppet ner men det fanns nog mer krafter kvar och han vann ändå rätt säkert, sa körande Rikard N Skoglund.
Favoritparaden på Solvalla fortsatte med Needle’em som tog en överlägsen seger från ledningen i händerna på Mats E Djuse.
– Han har utvecklats otroligt och det känns i jobben att han har börjat förstå vad det här går ut på. Vi kanske får börja snegla mot V75, sa tränaren Magnus Träff.
So Far Away Ås, som också var spelad till favorit, tog revansch för den snöpliga galoppen senast genom att ta hand om ledningen och gå undan till enkel triumf.
– Det var bara otur senast men i dag var det rätt så lugnt, även om det blev ganska tufft tempo på en krävande bana. Han är bra hästen, sa tränare och kusk Kenneth Haugstad.

10 960 kronor för åtta rätt
På Bjerke spurtade Arnt Foss-tränade Alameda till seger i en tät upploppsstrid sedan hon serverats ett fint lopp av Magnus Tein Gundersen. Lars Anvar Kolle satte dit Frode Hamres Thai Targaryan och övriga avdelningar på Oslobanan vanns av Timmy Vartiainens Tyrifaksen (Dag-Sveinung Dalen) och Hilde Mari Stumberg-tränade Jackson Avery (Hans Jörgen Eggen).
På V86 delade åtta rätt ut 10 960 kronor, sju rätt 152 kronor och sex rätt 10 kronor.

Föregående artikelElitloppet – Årets höjdpunkt inom travvärlden
Nästa artikelInför GS75: Drömmer om Jubileumspokalen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.