Elitloppet: Blått och gult för Sedinarnas häst

219

nahar

 

Först VM-guld i ishockey.
Nu gäller Elitloppet på Solvalla för bröderna Sedin.
Nahars tränare Robert Bergh vill se ett Solvalla i blått och gult under söndagseftermiddagen.

 
Gänget runt elitloppshästen Nahar (avdelning tre på Extra V75) har tryckt upp kombinerade ishockey- och travtröjor som spreds på Solvalla under lördagen.
En tröja i gult och blått med texten ”Elitloppet 2013 – VM-guld” på bröstet och med ryggtavlan prydd av hästens namn och tvillingarnas tröjnummer 22 och 33.
Nahar fick sin biljett till Elitloppet förra lördagen då han spurtade hem Prins Daniels lopp i Gävle på världstiden 1.09,7.
Det såg ut att finnas hur mycket krafter kvar som helst.
– Ja, så var det. Nahar är verkligen bra nu och känns fin i jobben. Han har visat tidigare att han gillar att starta vecka-vecka, så det är klart att vi ser fram emot det här. Vi siktar på att ta oss vidare till final. Och sedan tar vi det därifrån, säger Robert Bergh när vi hittar honom i ett av gäststallen på Solvalla under lördagen.

 

”Ser Solvalla på datorn”
Tre Kronors härförare i VM, Daniel (nummer 33) och Henrik (22) åkte hem till Vancouver i veckan. Robert Bergh checkade läget med en av bröderna under fredagskvällen.
Vancouver ligger nio timmar efter Sverige i tid vilket innebär att det är tidig morgon för Sedinarna när Nahar kliver ut på banan i den andra försöksavdelningen i Elitloppet.
– De är mycket intresserade och ser alla dagarna på Solvalla på datorn. Så nu kör dem 48 timmar dygnet runt med allt som händer. Det är för mycket omkring dem för att de ska vara allt för nöjda. Inga matcher just nu men mycket med laget. De skulle hellre vara här på Solvalla kan jag säga.
Nahar kommer till Solvalla någon gång under söndagsförmiddagen.
– Han har ju klarat att övernatta förr som exempelvis inför starten i Boden i somras. Men det gäller att störa honom så lite som möjligt. Så han åker sju söndag morgon från Sundsvall, säger Robert Bergh.

 

Fotnot: Nahar startar i V75-3 på Extra V75 under söndagen. Jackpotmiljoner går vidare till söndagen då det kommer att finnas 57 miljoner kronor att spela om. En ensam vinnare med sju rätt kan bli runt 40 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStor Liten Ponnysegrarinna på Solvalla
Nästa artikelKallblodskungen kommer från Norge!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.