Kallblodskungen kommer från Norge!

203

Kallbloden har fått en ny kung.
Femårige Tekno Odin svarade för en fantastisk prestation i Elitkampen på Solvalla efter ett lopp i tredjespår en stor del av loppet.
– Så bra trodde jag inte att han skulle kunna vara direkt han mötte eliten, berömde den norske tränaren Öystein Tjomsland.
Efter Järvsöfaks era för några år sedan och de senaste årens segertåg av Hallsta Lotus började det hända saker i Norge under fjolåret.
Tekno Odin presenterade sig med flera segerlöpningar av riktigt fint slag.
Samtidigt som Jan-Olov Perssons Hallsta Lotus visat tecken på att åldern börjat ta ut har Tekno Odin bara fortsatt att utvecklas.
I Elitkampen på Solvalla på söndagen svarade gamle kungen Hallsta Lotus för en tung avslutning i spåren från köposition men galopperade i den sista kurvan.
Men det var inget snack om vem som var hästen i loppet.
Öystein Tjomsland menade att Tekno Odin gick lite på galopp i starten och därför hamnade på vingel direkt från innerspåret. I stället blev det ett avancemang i tredjespår i hårt tempo för norrmannen.
800 meter från mål kom Tekno Odin ner utvändigt ledande Horgen Tore. Svartingen med den stora vita bläsen var inte trött utan bara tuffade på.

”Helt sinnessjukt lopp”
Otroligt nog blev det en lätt seger på 1.20,6 över 1 609 meter med autostart.
– Han gjorde ett helt sinnessjukt lopp, egentligen ska det inte gå! Jag hade en väldigt dålig känsla där ute i spåren men 400 meter från mål tog han tag och ”knuste” dem. Jag är helt mållös för den hästen, sa Öystein Tjomsland.
Den norske tränaren visade upp sitt tidtagar-ur med GPS-funktion i vinnarcirkeln. Klockan visade att Tekno Odin gått väldigt fort ute i spåren. Som snabbast var han nere på rena varmblodstempot, i trakterna av 1.14,0.
– Han gjorde det mitt i banan. Så den dagen han kommer att få gå i förstaspår här på Valla kommer han att gå fort! sa en lycklig Öystein Tjomsland.
Stjernejerven spurtade bra till andraplatsen. Tredjeplatsen delade av Faksen J:r och Särpefanten.
Förstapriset i Elitkampen – som för första året kördes till Jim Fricks ära – var 300 000 kronor. Med det passerade Tekno Odin fem miljoner intjänat i karriären. Segern var den 25:e i start nummer 32 i karriären.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet: Blått och gult för Sedinarnas häst
Nästa artikelDansk knall i monteeliten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.