Elitloppsbiljett i sikte på V86

36

elitloppsbiljett i sikte

Förra året satt han fastlåst med segerkrafter i Elitloppet.
När Royal Fighter på onsdagen startar i V86 har han en elitloppsbiljett i sikte.
– Vi vill ha revansch i år, säger hästens tränare Per K Eriksson.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Royal Fighter (V86-7) i fjol tog hem det första försöket i Elitloppet
Som fältets näst minst spelade häst vann han trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren. I den efterföljande finalen gick Royal Fighter i mål som fastlåst fyra, med gott om krafter i behåll satt han instängd bakom vinnaren Magic Tonight.
– Försökssegern är förstås mitt starkaste minne från i fjol men hela paketet, bara att få vara med och allt runtomkring Elitloppet är fantastiskt, säger Per K Eriksson, som inte grämer sig över att Royal Fighter inte fick chansen att spela ut sin speed i finalen.
– Det har nog varit mer så för Jennifer (kusken Jennifer Tillman reds.anm.) men jag har varit med så länge och eftersom loppet blev så lustigt kört med Nuncio i tredjespår hela loppet är det inte säkert att Royal Fighter hade kunnat vinna även om Jennifer hade lagt sig i dödens. Men vi vill ju ha revansch i år!

Bättre än i fjol
Royal Fighter har hunnit göra en start i år. Då valde Jennifer Tillman att dämpa tempot rejält i ledningen och det bäddade för Solvato som via ett mäktigt speedryck snuvade Royal Fighter på ledningen halvvarvet från mål och höll undan till seger.
– Det var en toppenbra årsdebut för att vara Royal Fighter. Lite bortkörd blev han väl om vi ska vara ärliga och vi hade inte heller räknat med Solvato i den formen, men vi är rädda om hästen och förhoppningen var att han skulle få smyga undan lite lätt. Nu blev det inte så men sättet han avslutade på var jättebra. Han gick 1.08 sista 500 meterna med krafter kvar i mål, säger Eriksson.
Hur skiljer sig Royal Fighter i dag jämfört med för ett år sedan?
– Jag tror att vi har en bättre häst i år. I fjol blev alla runt hästen, spelare och även ni journalister lite överraskade när han var så bra. I år är han mer förberedd för att vara en häst som ska gå i högsta klassen. Vinterträningen har gått bra och han springer rakare än i fjol då han sprang snett och vint. Och vi har fått ner huvudet lite på honom. Han ville gärna springa lite svanhalsad med huvudet högt förra året men i årsdebuten såg det bättre ut.

”Borde slå de här”
Man hör på Per K Eriksson att han stor tilltro till sin häst och trots att han startar från spår 11 över kort distans i onsdagens V86-lopp på Jägersro tror Mantorptränaren på seger.
– Han kom ur senaste loppet bra och borde gå framåt med det. Nu kommer vi att köra honom barfota och det får honom också att gå klart framåt. Om han är så bra som vi tror och om han ska vara med i Elitloppet borde han slå de här. Det är inga dåliga hästar i loppet men om man jämför med dem i storloppen måste han vinna det här på ett bra sätt, förutsatt att det inte händer något och han blir störd eller så. Jennifer vet hur hon måste köra. Om hästen känns bra i värmningen är det framåt och hårt jämnt tempo hela vägen som gäller. Vi vill vara med i Elitloppet och det hänger på onsdagens start.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.