Elitloppsbiljett står på spel på V75 Söndag

72

Elitloppsbiljett står på spel på V75 Söndag

Färsk i Europaeliten men påtänkt för en elitloppsplats redan i år.
På söndagen är Petri Puros jänkare D.D.’s Hitman en typisk outsider i finska miljonloppet Finlandia-Ajo.
– Om han går bra på söndag hoppas vi så klart på att bli inbjudna till Elitloppet, säger skötaren Laura Myllymaa.

I helgen går det att spela V75 både på lördag och söndag.
Efter lördagsomgången i Örebro gör spelet en avstickare till Finland och travbanan Vermo i Helsingfors där ett lopp över 1 609 meter med bilstart rundar av omgången – Finlandia-Ajo med drygt en miljon kronor till vinnaren.
Segrande häst erbjuds en plats i Elitloppet på Solvalla. Tung favorit att ta hem loppet för andra året i rad blir Daniel Redéns Propulsion.
Ett stängt niondespår för Solvallahästen ger utrymme för spekulationer. Halmstadtränaren Petri Puros sexåring D.D.’s Hitman lottades till ett fördelaktigare femtespår bakom bilen.
Finskan Laura Myllymaa, är skötare till D.D.’s Hitman.
– Vi kan inte klaga på femtespåret – det hade kunnat vara sämre också. Men Propulsion blir så klart svårslagen hur som helst, särskilt som hela stallet verkar vara i så bra form, säger Laura Myllymaa.
USA-födde D.D.’s Hitman hade lekstuga i silverdivisionen på Jägersro i början av april. I det senaste loppet var han knappt slagen som trea bakom Nadal Broline och Volstead i Rommeheatet där en plats i Olympiatravet stod på spel.
D.D.’s Hitman sprang utvändigt och masserade ledande Volstead större delen av loppet. Målfotoförlust mot plötsligt uppdykande Nadal Broline.
– Vi var mycket nöjda efteråt. Som alla kan se på filmen från loppet pressade Takter inte hästen så mycket heller. Han var värd att vara med i finalen men nu blev det så här och vi åker till Finland i stället, säger skötaren Laura Myllymaa.

Ett finslipande jobb
Fredag morgon åker en transport från Halmstad med hästarna som ska vara med i V75 i Helsingfors. Poet Broline och Twister Bi är andra Halmstadhästar som ska vara med i Finlandia-Ajo.
Under tisdagsmorgonen gick D.D.’s Hitman ett sista snabbare jobb inför söndagsloppet.
– Det blev lite tempoträning bara, inget speciellt snabbt. En normal preparering inför loppet på söndag. Petri körde Hitman och han var mycket nöjd. Hästen verkar vara i mycket, mycket bra form dagen.

”Bäst med ledningen”
Som det låter från stallet tror man att Propulsion och Örjan Kihlström blir svåra att rucka som storfavoriter. Övriga hästar räds man inte överdrivet mycket.
– Det är så många startsnabba med så jag tvivlar på att det kan bli ledningen. Men chansen finns. Takter kommer nog att försöka öppna så snabbt det bara går för att nå en bra position och det är klart att det vore bäst med ledningen. Hästen kan vara startsnabb. Eller rättare – nu måste han vara snabbare ut än visat och det vet kusken också, säger Laura Myllymaa.
Hur slutar det då?
– Det enda vi är säkra på är att vi inte kommer att få skämmas för honom, för han gör alltid sitt bästa. Jag tror att han kommer att vara med långt framme men att det ska sluta med seger vågar vi inte tro på.
Men D.D.’s Hitman platsar i Elitloppet tror ni?
– Vi tycker det. D.D.’s Hitman är en av de verkliga topphästarma i Sverige just nu. Om han går bra på söndag hoppas vi så klart på att bli inbjudna till Elitloppet. Vi får se vad som händer. Balansmässigt ska han minst gå barfota fram som senast. Kanske blir det även barfota bak. Vi vill vänta med att se väder och vind innan vi bestämmer det.

Fotnot: På söndag är första V75-start satt till 14.30 (lördag 16.20).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet