Resolve känns bättre i år säger Svanstedt

91

Resolve känns bättre

Resolve vann sitt kvallopp på tiden 1.11,1.
På lördag går han ut i storloppet Arthur J Cutler Memorial på The Meadowlands och då avgörs det om det blir något Elitlopp.
– Resolve känns bättre i år och springer rakare, säger Åke Svanstedt.

Nu börjar allvaret och den sista tävlingssäsongen för Resolve. Nästa år blir han avelshingst på Hanover Shoe Farms. Fjolårets elitloppstvåa har tränat utan avbrott hela vintern och våren och Åke Svanstedt har varit mycket nöjd med hästen. I lördags var stjärntravaren ute och luftade sig i ett kvallopp på The Meadowlands utanför New York. Svanstedt gav Resolve en snäll resa i rygg på ledaren. Inne på upploppet vred han ut den sexårige hingsten som avgjorde utan problem och kom i mål på tiden 1.11,1/1609a.
– Han kändes bra och sprang rakt och fint hela vägen. Han är lite snabbare nu än vid samma tid förra året och känns lite bättre. Framförallt springer han rakare. Förra året krängde han lite på huvudstången men det gjorde han inte nu, säger Åke Svanstedt.
– Han slappnade av lite när han kom först och det är svårt att säga hur mycket krafter det fanns kvar. Eftersom han mest är mängd- och styrketränad så brukar hästarna normalt gå framåt med lopp i kroppen. Resolve hade tränat 1.18 över full distans som snabbast innan kvalet. Så fort hade jag inte kört med honom i fjol inför årsdebuten, då gick det inte att köra snabbare än 1.22.

”Måste ner på en låg 1.09-tid”
På lördag smäller det på Meadowlands när Arthur J Cutler Memorial, tillika Elitloppet Play Off, avgörs med en miljon kronor till vinnaren. Resolve hade tur i spårlottningen och fick bricka fem bakom startbilen. Loppet innehåller tolv hästar och distansen är den lite ovanliga 1810 meter.
– När det är tolv hästar bakom bilen startar de i början av upploppsrakan här på Meadowlands. Han måste ner på 1.51 amerikansk tid, vilket är en låg 1.09-tid om han ska räcka till vinst. Han gick med skor i kvalet och nu blir det barfota runt om. Det känns bra allting så här långt och huvudsaken är att hästen gör ett bra lopp och går framåt, säger Svanstedt, vars tävlingssäsong nu är i full gång i USA och alla hästar och personal är installerade på gården Legend Farm i New Jersey.
Det är bara två hästar som inte tävlar på det vätskedrivande medlet Lasix i Cutler Memorial och dessa är Resolve och J L Cruze. Ett medel som är förbjudet i Sverige men Solvallas sportchef Markus Myron kan ändå bjuda in en häst som går på Lasix till Elitloppet under förutsättning att den inte tävlar med det i Sverige.
ATG kommer sända och erbjuda spel i svensk pool till tävlingarna på Meadowlands med start klockan 01.15 natten till söndag. AJ Cutler Memorial körs som lopp 7 och beräknas starta 03.15.

Startlistan AJ Cutler Memorial
1 810 meter, autostart
1. Centurion Atm – Åke Svanstedt
2. Crazshana
3. Maestro Blue Chip
4. Rubber Duck
5. Resolve – Åke Svanstedt
6. Crazy Wow
7. Jl Cruze
8. Rose Run Parker
9. Gural Hanover
10. Musical Rhythm
11. Windsun Revenge
12. Muscle Diamond

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet