Elitloppsjobb på Solvalla

214

image

Om elva dagar smäller det.
På tisdagen visade en elitloppshäst upp sig på Solvalla.
– Hästen var precis där jag ville ha honom, han var till och med lite rappare i benen än väntat, säger Daniel Redén som lät Shaq is Back sträcka ut i ett finslipande träningsjobb.

Medan de kommande konkurrenterna tampats på tävlingsbanan de senaste veckorna har Daniel Redén valt att träna sin elitloppshäst mot toppform.
Shaq is Back har inte synts sedan den imponerande segern 29 april som gav elitloppsinbjudan, men på tisdagen fick hästen känna en sista gång på Solvallas underlag inför karriärens största uppgift kommande söndag.
– Jag körde runt 1.14/2 000 meter och då var det några inbakade 1.10-speeder. Det var meningen att köra ryckigt så att han skulle få lite mjölksyra och hästen uppförde sig perfekt, säger Daniel Redén som lagt upp ett specialprogram inför sitt första elitlopp.
– Hästen fick ta det lugnt en vecka efter loppet, sedan har vi tränat stenhårt på sandbanan. Det var med tanke på det jag trodde att han skulle vara lite segare i benen i dag. Det är första gången jag siktar så hårt mot ett speciellt lopp med en häst och det ska bli väldigt spännande att se hur det faller ut.

Pastor Stephen närmare comeback
Shaq is Back var inte den enda stjärna som Redén hade med sig till Solvalla. Skadedrabbade unghäststjärnan Pastor Stephen, framröstad till årets tvååring i USA 2010, fick också sträcka ut ordentligt.
– Han fick springa på i den fart han ville och joggade 1.15/2 200 meter. Det var väldigt positivt. Vi har ingen brådska med honom, men jag hoppas att han kommer tillbaka till tävlingsbanan, åtminstone lär jag prova honom i ett kval, säger Redén om den sjufaldige miljonären som gjorde sin senaste start i Kanada i september 2011.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.