Full fart på Halmstadtravet!

216

image-2

Det gick undan värre under Halmstadtravets Breeders’ Crown-tävlingar på måndagskvällen.
Mest imponerade treårige Djali Boko som flög ifrån sina konkurrenter på 1.13,6/2 140 meter autostart.
Trots mörka moln och bitvis hällande regn bjöds rivig underhållning när några av landets mest lovande tre- och fyraåringar fanns på plats under säsongens andra Breeders’ Crown-meeting.
Den som satte tonen var Ready Cash-sonen Djali Boko som fick alla bitar att falla på plats när han sprintade ifrån motståndet via 1.10,5 sista 600 meterna från andra par utvändigt för Per Nordström.
– Det har hela tiden varit en otroligt kapabel häst och han har ärvt en hel del av sin pappa, både vad gäller kapaciteten och det häftiga humöret. Tidigare har jag varit lite mer passagerare när han bestämt tempot, men i dag var han fullt reglerbar. När man tar i högertömmen och ger marschorder, då bara bär det av, sade en mycket nöjd segerkusk.

Starkare Nugget’s

Banrekordet för treåriga ston över samma distans lyder numera på 1.14,0 och innehas av Nugget’s Face som fick plocka fram sitt yttersta för att slå sig förbi tappra Backfire i årsdebuten.
– Hon har blivit mycket starkare i kroppen över vintern, ändrat sin aktion och fått mer muskler över ryggen. Det var första starten över full distans och tempot satte sina spår till slut, men hon kommer att utvecklas och vara ännu bättre nästa gång, sade Christoffer Eriksson.
Allra fortast körde Lutfi Kolgjini med ett år äldre Maffioso Face som drog konkurrenterna möra under slutvarvet på 1.13,6.
Det enda BC-försök som inte slutade i banrekord var för de fyraåriga stona där Åke Svanstedt tilläts bestämma farten med favoriten Metior Easy.
V65-utdelningen nådde nästan halvmiljonen där den största vinsten på 660 395 kronor gick till ett andelssystem inlämnat på Bok och Lekhuset i Vallentuna.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Vem tar Elitloppsbiljetten?
Nästa artikelElitloppsjobb på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.