Inför V86: Vem tar Elitloppsbiljetten?

203

biljetten

Tio hästar bakom startbilen.
Sprinterdistans.
Förstapris: 75 000 kronor och en eventuell plats i Elitloppet.
1985 vann krönte Meadow Road sin karriär med seger i Elitloppet. På onsdagen har jagar ett högklassigt startfält en plats i årets elitlopp i Meadow Roads lopp inom V86-spelet på Solvalla.
Av de tio bakom startbilen i V86-5 är 7 Formula One redan klar för Elitloppet efter sin formidabla uppvisning i comebacken på 1.10,4 för 14 dagar sedan.
För övriga gäller det att prestera.
Att Åke Lindblom vill vara med i Elitloppet med 1 I Saw You är ingen hemlighet. Det samma gäller Timo Nurmos förhoppningar kring 2 Amaru Boko.
– Jag vill se att min går ett bra lopp innan jag vill prata Elitloppet. Jag har aldrig varit med i Elitloppet och det är förstås en dröm. Men då måste hästen vara bra och visa att han platsar. Men är man med kan man vinna, säger Åke Lindblom.
– Han känns jättebra i träningen och galoppen sist var en snubbelgrej. Jag körde jobb men honom i lördags och han har även gått ett ridjobb i dag på måndagen. Jag hoppas han är i toppform. Från det här läget får jag köra till. Han öppnar snabbt och jag tror de andra får svårt att ta en längd på honom, fortsätter Åke Lindblom.

Nurmos siktar mot Elitloppet
Timo Nurmos låter revanschsugen när vi ringer upp efter årsdebuten där Amaru Boko blev trea bakom Shaq Is Back, som fick en elitloppsbiljett.
– Min häst gjorde årsdebut och det visade sig efteråt att han hade slem i halsen, ändå vinner han om loppet varit tio meter längre. Jag var jättenöjd med honom. Alla siktar väl mot Elitloppet, men det är inte jag som bestämmer vilka som får vara med.
– Amaru Boko är startsnabb, det har han visat tidigare. Men det där sköter kusken. Det är inte det viktigaste, starten, utan det är att man är först i mål. Jag gillar mer hästar som går ända in i mål och min häst är inte sämre än de andra här. Vi gör inga ändringar i balansen, säger Timo Nurmos.

Öppet huvudlag på Friction
Stefan Melander har höga tankar om 9 Friction som i sina två senaste starter är den som satt upp tempot i loppen som gett elitloppsbiljetter till Shaq Is back respektive Formula One.
– Äh, jag tycker det är ointressant att prata Elitloppet, nu är det Meadow Roads lopp som gäller. Friction har fått två otroligt hårda lopp på slutet, alldeles för hårda lopp. Sist blev det omstart och han blev för laddad. Jag försökte ta det easy men det gick inte, säger Stefan Melander.
Spår nio nu?
– Läget är perfekt. Han kommer att gå med ny balans och det blir öppet huvudlag för att han ska hålla sig lugnare. Det är det som är viktigt att veta, säger Stefan Melander.
Som även har med 4. S.J.’s Photocopy och 10 Cruise Speed i loppet.
– Det är två matlappsjägare. De är ute på hal is men det finns så få lopp för snabbloppshästarna.

Hard Livin bättre än Shaq Is Back
Daniel Redén har haft tur i spårlottningen med sin duo 3 Traveling Man och 5 Hard Livin.
– Traveling Man är bara med för att få lopp i kroppen inför elitloppshelgen där han ska ut i Sweden Cup. Den här hästen har gjort det väldigt bra och han överraskar mig hela tiden, säger Daniel Redén.
Mer aktuellt låter det kring Hard Livin. Den sexårige USA-importen, som var Hambletonian-finalist 2010, blev fyra i årsdebuten efter en strulig resa i loppet som Formula One vann för två veckor sedan. Hard Livin laddades från spår åtta bakom bilen, men andra öppnade lika snabbt och efter 300 meter fick Daniel Redén backa sin häst sist. Sedan blev det strul när en häst gick omkull 1 200 kvar och Hard Livin tappade några längder. När sedan Daniel Redén gick till attack knappa 600 kvar i tredjespår tappade han körspöet i mitten av sista svängen.
– Han gick bra i årsdebuten senast på 1.10,9 och kommer att flyttas fram rejält med det loppet i kroppen. Jag tror att han kommer göra en riktigt bra prestation nu. Jag tror att Hard Livin får sitt genombrott i år och han kommer att duga högt upp i eliten.
Daniel Redén har redan Shaq Is Back inbjuden till Elitloppet.
Är det realistiskt med ytterligare en häst?
– Normalt sett är Hard Livin bättre. Men säsongen är lång och han kommer att få ett bra år även om vi inte kommer med i Elitloppet.

Startlista
Meadow Roads lopp, V86-5
1640 meter autostart
1. I Saw You – Åke Lindblom
2. Amaru Boko – Jorma Kontio
3. Traveling Man – Johan Untersteiner
4. S.J.’s Photocopy – Marcus M Melander
5. Hard Livin – Daniel Redén
6. Marshland – Erik Adielsson
7. Formula One – Örjan Kihlström
8. Blue Rock – Per Lennartsson
9. Friction – Stefan Melander
10. Cruise Speed – Björn Goop
Förstapris: 75 000 kronor

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.