Elitloppsklare Makethemark tar vägen via Köpenhamn

77

Elitloppsklare Makethemark tar vägen via Köpenhamn

Klartecken för travtävlingar i Danmark.
Copenhagen Cup blir av nästa söndag.
Ett perfekt uppladdningslopp för elitloppsklare Makethemark.
– Elitloppet är den hårdaste sprintertävlingen och loppet i Köpenhamn blir bra, säger Petri Salmela.

Norskägde Looking Superb och svenske Makethemark är två av hästarna som kommer att ansluta bakom startbilen i Copenhagen Cup nu på söndag 17 maj.
Två hästar inbjudna och klara för Elitloppet.
Efter en tid av osäkerhet tog Danmarks regering beslutet att lätta lite på coronarestriktionerna och bland annat tillåta travsporten att öppna igen och tävla inför tomma läktare.
Charlottenlund tävlar tisdag och söndag i veckan – med söndagens storloppsdag i mångas blickfång.
Copenhagen Cup – Danmarks största lopp – har funnits i Petri Salmelas tankar en längre tid.
– Makethemark ska få ett lopp två veckor innan Elitloppet och Copenhagen Cup har varit målet. Vår plan B var att anmäla honom till guldloppet i V75 i Mantorp över 2640 meter på lördag, säger tränaren.

”Det blev totalt fiasko”
Fjolårets trea i Elitloppet imponerade i årsdebuten på Solvalla där han lekte med motståndet. I uttagningen till Paralympiatravet på Romme 12 april stod dock Makethemark inte alls att känna igen. Sjuåringen blev sist i loppet och såg ut som en ”vanlig häst”.
Petri Salmela:
– Vi visste redan på plats efter loppet vad felet var. Hästen hade toppform på Romme men det blev totalt fiasko med det banunderlaget och barfotabalansen som vi provade. Redan i första kurvan var hästen hovöm och bara slirade, säger Makethemarks tränare.
I veckan bjöd Solvalla in Makethemark till Elitloppet och Petri Salmela tackade ja. Hästens skötare Anne Raatikainen hade dagen innan kört elitloppstrean i ett jobb på Söderby gård som utföll till belåtenhet.
– Jag sparrade med en annan häst eftersom jag ville se honom från sidan. Han var grymt fin! Vi hoppas mycket av loppet i Charlottelund och med ett bra spår i elitloppsförsöket kan det bli en final igen. Han var trea i fjol och det otroliga var att hästen inte var trött i vare sig försöket eller finalen då. Han är lika bra om inte snäppet bättre i år som det känns, säger Petri Salmela.

Fotnot: Startlistan till söndagens Copenhagen Cup blir klar måndag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.