En av de hetaste segerkandidaterna är Worrywart

116

En av de hetaste segerkandidaterna är Worrywart

Robert Bergh har bra chanser i onsdagens V86-jackpot.
En av de hetaste segerkandidaterna är Worrywart, som delägs av hockeylegendaren Mats Sundin.
– Sköter han sig är det bra vinstchans, säger Bergh och avslöjar vilken annan häst som har toppchans att vinna.

Åby-tränaren har i många år varit populär hos NHL-stjärnor och andra hockeyprofiler som har lämnat sina hästar i träning till honom med stora framgångar. Hockeylegendaren Mats Sundin är inget undantag och för tillfället är han delägare i tre hästar i träning hos Bergh. En av dem är stjärnhästen Nimbus C.D. som dessvärre har varit skadedrabbad och inte startat på drygt två år. Nimbus C.D. vann miljonloppet Jubileumspokalen som femåring i träning hos Stefan Hultman och har därefter varit hos Pasi Aikio och Peter Untersteiner utan att få till det. Sedan i våras finns den trefaldige miljonären hos Robert Bergh och efter att ha varit konvalescent så börjar det nu hända saker.
– Vi har kommit en bit på väg med Nimbus C.D. Det gick trögt i början och han har haft ett större problem med ett bakben och andra standardproblem. Nu har han i alla fall varit inne och tränat 1.25 på Bergsåker och om allting håller och flyter på så har han väl sex till åtta veckor kvar till start. Skadorna har stabiliserat sig undan för undan men nu är det ett lite kritiskt läge och vi får skynda långsamt om det ska gå vägen, säger Robert Bergh.

”Worrywart rejäl – vunnit med krafter kvar”
Innan det blir comeback för Nimbus C.D får Mats Sundin följa sin Worrywart som har tagit fyra segrar i år på åtta starter. Efter ett uppehåll i somras har det blivit två raka fullträffar då hästen har vunnit enkelt med krafter kvar. På onsdag gör den fyraårige valacken en intressant start i V86 på Åby. Det är en omgång som delas med Solvalla och som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt.
– Worrywart (V86-1) har en bra gång men har varit lite för laddad tidigare och hade även en period då han blev trött hela tiden. Han opererades i halsen i somras och efter det har han varit stark i loppen igen och tagit två raka. I början hade han även problem med aktionen men det har stabiliserat sig och är på rätt väg nu, säger Bergh.
– Hästen har varit väldigt rejäl i de senaste loppen och vunnit med krafter kvar. Det enda som är nu att han har spår fem mitt bakom bilen. Normalt är det ett bra spår men för hans del så kan han bli spänd i startögonblicket. Vi får försöka ta det lugnt så att vi kommer iväg. Jag tycker att det finns utveckling kvar i hästen och sköter han sig är det bra vinstchans. Inga ändringar.

”På rätt väg som valack”
Robert Bergh har ytterligare tre hästar till start inom V86, varav en riktig toppchans. Så här kommenterar han dem i tur och ordning.
– Elcamino Dimanche (V86-5) kastrerades i våras och jag tycker att det går åt rätt håll i utvecklingen, även om det har blivit tre galopper. Det har varit olika anledningar till det, och i kriteriekvalet gick han för tungt balanserad och senast var han svår i starten. Han var fin när han vann för fyra starter sedan och det var första loppet som valack. Det känns som att hästen är redo för att göra ett riktigt bra lopp sett till hur han tränar. Men utgångsläget är tråkigt med bakspår på tillägg för att han ska kännas het.

”Otroligt starkt lopp senast – kan absolut vinna”
– Caligula (V86-6)
är en häst som är väldigt bra för klassen och som har varit duktig i tre raka segrar. Han har haft spår ett två gånger bakom bilen och hållit upp ledningen båda gångerna. Så han är klart snabb iväg och vi får hoppas att han kan utnyttja spåret även den här gången. Det är klart att det kan strula från innerspåret men han är i alla fall så pass snabb iväg och blir det inte ledningen så finns det andra alternativ. Det här är en riktigt bra sort men senast fick han gå med ett par boots på sig och blev då lite klumpig så nu plockar vi av dem igen och han går som i tidigare starter, barfota bak. Det är min bästa chans i omgången.
– Aperfectdream (V86-7) har gjort flera bra insatser i höst men det finns mer förväntningar på honom. Senast blev han störd till galopp men näst senast gick han ett otroligt starkt lopp som tvåa ute i spåren. Även om hästen har bakspår nu så kan han mycket väl vinna loppet. Jag har en liten känsla av att köra barfota runt om nu men jag måste värma hästen först innan vi bestämmer om vi rycker alla skor, säger Robert Bergh.

Föregående artikelStefan Melanders stjärna Milligan’s School
Nästa artikelPå lördagen fyller Sveriges största spel 25 år

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.