En av favoriterna i Ulf Thoresens Minneslopp

67
en av favoriterna i Ulf Thoresens Minneslopp
B.B.S.Sugarlight och Peter Untersteiner är en av favoriterna i Ulf Thoresens Minneslopp på Jarlsberg på söndag. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Efter att ha mött världseliten i Olympiatravet, Elitloppet och Oslo Grand Prix var B.B.S.Sugarlight segermogen senast.
Han blåste till konkurrenterna i Kalmarsundspokalen och på söndag väntar Ulf Thoresens Minneslopp.
– Jag tycker att hästen är i ännu bättre form nu. Han är väldigt mjuk och spänstig, säger tränaren Fredrik Solberg.

Den norske stjärnhästen har stångats mot världens bästa hästar hela våren och sommaren. Han har varit ute i såväl Olympiatravet, Elitloppet och Oslo Grand Prix. Efter att haft otur med startspåren och löpningsförloppen uteblev framgångarna i de loppen. Men att formen sitter där och att hästen fortfarande har mycket kvar att hämta visade han i Kalmar senast. I Gulddivisionen blåste han till konkurrrenterna via ett mäktigt slutvarv från bakspår. Segertiden blev 1.10,2/1640a.
– Jag var väldigt nöjd med hästen och han var i mycket bättre form då än på Bjerke. Då ska man ändå tänka på att han i Oslo gick 1.11,1 i andraspår och när han vann Oslo Grand Prix förra året så gjorde han det på 1.11,3 från ledningen. Men det rätta trycket saknades ändå så han hade nog en lite sämre dag. Det var kul att han var så bra i Kalmar igen.
– Peter menade att han aldrig hade känt honom så fin i travet som då. Jag hade inte gjort något speciellt, förutom att jag satte knäkappor på honom bak för första gången. Han blev lite tryggare av det, säger Fredrik Solberg.
Hur har hästen känts i träningen efteråt?
– Väldigt mjuk och spänstig. Han ser väldigt fin ut och det känns som att han har toppform. Även om han gick bra tider i Elitloppet och i Oslo så känns det som att hästen är i bättre form nu. Jag drar till Jarlsberg med segerambitioner.

”Hade varit stort att få vinna”
På söndag arrangeras V75 i Jarlsberg och B.B.S.Sugarlight startar i Ulf Thoresens Minneslopp med 500 000 norska kronor till vinnaren. Han har spår sju bakom bilen och körs som vanligt av Peter Untersteiner.
Vad säger du om uppgiften?
– Jag hade såklart önskat mig ett spår lite längre in på vingen. Jag hängde lite med huvudet efter spårlottningen i Kalmar då han hade bakspår men det gick ju bra och jag hoppas att det gör det nu också. Peter får köra till lite från start och normalt sett så tar han en längd på Papagayo E. och Sauveur. Det är några av de svenska hästarna som jag inte har så bra koll på hur snabbt de öppnar.
– Även om jag tycker att han brukar sig allra bäst i ledningen så visade han senast att han även går jättebra bakifrån. Vi får se om det blir ledningen eller om vi kan få ett lopp i andra- eller tredje par utvändigt i hårt tempo. Det vore också fint. Vi kör med samma balans, barfota bak, jänkarvagn och med helstängt huvudlag som senast. Han var så lugn och fin med det senast och låg fint i tömmarna så vi provar det igen.
– Det hade varit stort att få vinna Ulf Thoresens lopp och jag tror på bra chans. Rent prestigemässigt hade det varit lika stort att vinna som Oslo Grand Prix. Vi har bara en och en halv timmes restid så det är lite skillnad mot senast när vi åkte till Kalmar, säger Fredrik Solberg från Fredriksstad.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.