En bra spik säger Åke…

31

saveur

Efter enorma insatser under våren och sommaren är han omgångens största favorit på V75.
Tränaren Åke Lindblom är säker på sin sak.
– Sauveur vinner. Det är en bra spik, säger han kort och gott.

Utöver Åby Stora Pris så körs det ytterligare ett storlopp i lördagens V75-omgång. Lyon Grand Prix över 3140 meter med en halv miljon kronor i förstapris.
Storfavorit till att vinna är Sauveur som har radat upp fenomenala prestationer på slutet. Han var tvåa i Olympiatravet efter Your Highness. Sedan tog han andraplatser i Harper Hanovers lopp (Bird Parker vann) och i Norrbottens Stora Pris (efter Propulsion). Senast blev det seger i ett storlopp då han i suverän stil tog hem Ulf Thoresens Minneslopp i Jarlsberg med knappt 500 000 kronor i förstapris.
Bara i år har stjärnhästen sprungit in nästan två miljoner kronor.
– Sauveur har varit helt fantastisk och verkligen vuxit in i högsta klassen. Det är en underbar häst och senast gjorde han en grym prestation. Även om loppet blev passande för hans del då vi kom fram i dödens relativt billigt och det blev ett lugnt förstavarv. Sedan var det full gas sista åttahundra metrarna, säger Åke Lindblom.
– Han har tränat på precis som vanligt efter det och känns fortsatt jättefin. Jag har ingenting att klaga på alls.

”Man får vara lite osvensk”
I V75-avslutningen startar Sauveur från spår åtta bakom bilen och är omgångens största favorit. Åke Lindblom är som många vet en glad gamäng som inte hymlar om vad han tror om sina hästars vinstchanser.
– Det är klart att man måste tro mycket på en häst som Sauveur. Jag tror att han vinner. Det säger jag även om jag är svensk och bor i Sverige, ha, ha. Man får vara lite osvensk ibland och eftersom hästen känns riktigt fin måste jag bara tro det. Lång distans är också ett plus eftersom han är så stark.
Så det är bara för spelarna att spika?
– Om jag vore spelare så skulle jag spika honom. Jag tycker att det är en bra spik, absolut.
Några taktiska funderingar?
– I travlopp blir det nästan aldrig som man har tänkt sig på förhand. Vi får se, jag har inte bundit upp mig vid någon taktik än. Han kan vinna från andra sätt än dödens och får han ett fint lopp i ryggar så kan han spurta något fruktansvärt. Hästen är faktiskt allround och helt komplett.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, det blir barfota runt om som på slutet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.