En favorit på V86 ikväll

15

image-4

Hallå där…
…Markus Pihlström som både har hästar till start på hemmabanan Bergsåker och i Stockholm, Solvalla denna jackpotonsdag. Däribland en av omgångens största favoriter, Mellby Charmören i V86-4…


Det låter som att stallet kommer att ha fullt upp under onsdagen?

– Jo, det kommer finnas att göra. Farsan och Lisa, en av skötarna i stallet får axla stallets mantel på Solvalla och sedan tar jag och Karin hand om det hela på Bergsåker. Det är samtidigt det här som är roligt. Bra hästar startar och de är i form, så det är väl nu travlivet leker.
Fyra hästar har stallet ut, två på V86. Om vi börjar med Mellby Charmören (V86-4). Han har gjort tre starter för dig. Vad har du fått för uppfattning kring hästen?
– Den här krabaten har haft en hel del bekymmer. Till att börja med så är han blind på vänster öga, det är en defekt som han har. Sedan visade sig att halsen spökade på honom när vi kvalade och då opererades han för det. I samband med det upptäckte vi även en cysta stor som en bandyboll på insidan av ena bakbenet. Så nog tycker jag att han har varit med om alldeles för mycket skit… Nu verkar det däremot bra allting.
Han har uppträtt ganska sävligt, om jag får uttrycka mig så?
– Det ligger väl någonting i det. Det är ingen häst som man kan köra speciellt snyggt med och det är också något vi kommer påtala för Örjan som kör. Han har varit direkt trög från början när det handlat om voltstart, men jag hoppas bilstart ska innebära att han kommer iväg vettigt. Det här är en häst som ska vara med på V75 och min plan är att han vinner i morgon och sedan går ut i ett V75-lopp på Bergsåker i början av mars.
Du är så säker på seger alltså?
– Man kan aldrig vara säker, men hästen känns jättefin och jag gillar verkligen utvecklingen på honom. Jag tror att han vinner, absolut, men visst kan det strula som gör att han inte gör det också…
Sedan har du Fonzan Sund (V86-7) som kommer till start med två raka galopper. Har hon börjat gå tillbaka till gamla fasoner?
– De två senaste galopperna har definitivt inte varit hästens fel. Näst senast gick hon med skygglappar och det fungerar helt enkelt inte. När Ulf var på henne med körspöet flög hon rätt upp, hon blev rädd. Senast fick hästen en hockeytackling av en konkurrent vilket gjorde att hon både tappade skor och gamascher. Så nu är vi revanschsugna.
Tråkigt spår blev det, elva. Kommentar?
– Spåret är inte bra, men framför allt tycker jag loppet blev fruktansvärt tufft. Jag tror hästen svarar för ett bra lopp, men jag begär inte att hon ska få med sig mer än en peng.
Det är Mellby Charmören som spelarna ska tänka på när de plitar ner V86-strecken med andra ord?
– Ja, han ska definitivt med om man vill ta del av jackpotpengarna, säger Pihlström.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.