En fin avrundning av vintermeetinget i Paris

34

En fin avrundning av vintermeetinget i Paris

Bold Eagle är på tillbakagång och tränaren Sebastien Guarato har redan utsett sin nästa stjärna.
Face Time Bourbon är namnet på den fyraårige travaren som Björn Goop körde till seger i Paris på lördagen i Prix de Selection med 900 000 kronor i förstapris.

Face Time Bourbon var den bästa treåringen i Frankrike under fjolåret. 2019 ser hästen ut att på allvar kunna kliva fram som Bold Eagles arvtagare i stallet hos Sebastien Guarato.
Guarato är Frankrikes för dagen kanske störste tränare och redan inför lördagens drabbning hade han  brett på om Face Time Bourbon och beskrivit hingsten som sin nästa stora stjärna.
I medeldistansloppet Prix de Selection på Vincennes på lördagen visade fyraåringen än en gång sin storhet. Björn Goop styrde till ledningen i den första kurvan och tog en säker seger med Face Time Bourbon.
Goop höll ett hårt tempo hela vägen och såg till att de fem-och sexåriga konkurrenterna som stod 25 meter efter fick svettas ordentligt.
Face Time Bourbon lämnade fältet i sista kurvan var aldrig i förlustfara även om tvåan Davidson du Pont med tränaren Jean-Michel Bazire i sulkyn avslutade starkt efter att ha fått brottas med tillägg.

Slut på vintermeetinget
Face Time Bourbon vann på tiden 1.10,8 över 2175 meter, medan Davidson du Pont travade sina 2200 meter på tiden 1.10,1 med en hel del spår på vägen.
En fin avrundning av vintermeetinget i Paris med två av travets kommande storheter inblandade.
Förstapriset i Prix de Selection var cirka 900 000 kronor.

Föregående artikelElitloppet är knappt tre månader bort
Nästa artikelSå påverkas travsporten av nya spellagstiftningen – Fler aktörer och nytt upplägg

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.