Elitloppet är knappt tre månader bort

32

Elitloppet är knappt tre månader bort

Daniel Redén kallade andraplatsen i Elitloppet i fjol för sin tyngsta förlust i livet.
I år får Propulsion en ny chans i världens största sprinterlopp.
På lördagen bjöds hästen in till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders MalmroTränaren Daniel Redén kallade andraplatsen i Elitloppet i fjol för sin tyngsta förlust i livet.
I år får Propulsion en ny chans i världens största sprinterlopp.
På lördagen bjöds hästen in till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot som sedan tidigare gjort klart med Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express.t som sedan tidigare gjort klart med Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express.

Med 85 dagar kvar till Elitloppet har Solvalla bjudit in och fått ja av kretsen kring två av världens bästa hästar.
Solvalla delar ut de första biljetterna till två hemmahästar.
Timo Nurmos har redan tackat ja med sin Readly Express. Nu är även kretsen kring Propulsion inbjuden. Ett givet val. Propulsion slog Readly Express i lopp som Hugo Åbergs Memorial och finalen av U.E.T. Trotting Masters förra året men har ännu inte fått sätta pricken över det berömde i:et i Elitloppet.
– Det är ju verkligen det här loppet Daniel Redén vill vinna och han går för fullt mot Elitloppet 2019 med Propulsion. Det känns bra att ha gjort klart med två av de bästa hästarna redan nu, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Solvallatränaren Daniel Redéns jänkare har slutat fyra, tvåa och tvåa i sina tre starter i Elitloppet med Propulsion.
– Han har ju spurtat jättebra både 2017 och 2018 men inte hunnit dit. Redén har sagt att han det inte varit hundraprocentig form tidigare år – men i år ska den visst vara 110 procent, säger Anders Malmrot med ett skratt.
Elitloppet är knappt tre månader bort och fortfarande återstår 14 platser att fylla för att fältet ska bli komplett den sista söndagen i maj.
– Nu får vi den här duellen i Elitloppet igen och det känns helt fantastiskt. Det är många tränare som aviserar intresse och det kommer närmast att bli en väldigt spännande helg nere i Nice i Frankrike nästa söndag med Grand Criterium de Vitesse, säger Solvallas sportchef.

Föregående artikelInför V75 Söndag: Formtoppade Andy Pandy One
Nästa artikelEn fin avrundning av vintermeetinget i Paris

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.