Inför V75 Söndag: Formtoppade Andy Pandy One

80

formtoppade Andy Pandy One

Han har inte missat pallen på hela vintern och vunnit fyra av sina åtta senaste starter.
På söndag är formtoppade Andy Pandy One ett av de stora hemmahoppen i V75 på Sundbyholmstravet.
– Jag är fortsatt nöjd med honom, han känns skitfin, säger hästens tränare Mats L Andersson.

Eskilstunatränaren har tre hästar till start när V75 på söndag avgörs på hans hemmabana.
Mest tror han på formstarke och segervane Andy Pandy One (V75-6).
Sexåringen ståtade med tre raka fullträffar innan han senast gick i mål som fastlåst trea med gott om sparade krafter.
– Han öppnade bra och jag körde rejält för spets men när vi inte fick den valde jag rygg på ledaren istället för dödens (utvändigt ledaren) och där blev vi sittande. Han kom i mål med tussarna kvar i öronen och hade låg puls, så jag tror att han hade levererat en kanonavslutning om han hade kommit ut i sista sväng, säger Mats L Andersson, som är väldigt nöjd med vad hans häst har uträttat i vinter.
Åtta starter sedan november har resulterat i fyra segrar, två andraplatser och två tredjepris. I januari tog hästen sin första V75-seger.
– Det känns som att han har höjt sig ett snäpp i vinter. Han har haft krafter kvar vid segrarna och inte gått i botten sedan han var trea från dödens i rikstoton i december. Annars har han vunnit på bra sätt och gått med full fart över mål.

Kanonfin i träningen
Spårlottningen till söndagens lopp var inte till Andy Pandy Ones fördel. Med nummer elva bakom startbilen vinner man inte på beställning. Men Mats L Andersson har inte gett slaget förlorat.
– Jag tror att han håller formen. Han känns i alla fall kanonfin. Sedan har han sämre läge den här gången och det är ganska bra hästar emot. Det känns som att vi behöver lite tur men jag får chansa och trycka av lite från start för att hitta slagläge och med draghjälp tror jag att han kommer att göra en bra avslutning. Garderar man loppet ska han med men han är inget singelstreck den här gången.
I och med att vi har gått in i mars gäller inte längre vinterns barfotaförbud. Det gynnar Andy Pandy One.
– Blir banan bra ska han gå utan skor. Eventuellt runt om men i alla fall fram. Det är ett plus för honom eftersom han är flack i gången.

Hoppas på ledningen
Matrix Again (V75-4) har inte lika rolig resultatrad som sin stallkamrat men även han är en häst med fin kapacitet de dagar han sköter sig.
– Han är bättre än raden men han är en knepig och svår häst, så det är gynnsamt att kusken har kört honom förut. Senast började han bryta och galopperade kort efter start men han gick en bra upphämtning efter det.
– Jag är jättenöjd med hur han tränar och jag vill gärna se honom i ledningen den här gången. Trampar han iväg och kommer till spets tror jag att han biter ifrån sig bra. Jag kanske inte ska kalla honom en outsider men det finns kapacitet i hästen och funkar han fullt ut blir jag förvånad om han inte är med där framme. Jag är sugen att prova norskt huvudlag på honom men den här gången blir det troligen inga ändringar.

”Kan vara en platsskräll”
Medallion (V75-5) är den i V75-trion som Mats L Andersson tillmäter minst segerchans. Men hästen är inte så tokig. Visserligen har han bara vunnit en gång men han har slutat topp tre i 11 av sina 32 starter.
– Det är en nyttig häst. Nu har han tre plumpar i protokollet, senast kom han för nära framförvarande ekipage och blev generad till galopp, men innan det visade han bra vinterform. Jag tror inte att han kommer att runda till seger men han känns fin i träningen och kanske kan vara en platsskräll. Han kommer att gå med någon form av barfotabalans och det är ett plus.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86: Cody är en dansk segermaskin
Nästa artikelElitloppet är knappt tre månader bort

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.