V86: Cody är en dansk segermaskin

20

V86: Cody är en dansk segermaskin

Cody är en dansk segermaskin som har vunnit sina flesta lopp den hårda vägen.
Näst senast krossade han konkurrenterna från dödens i V75 – och nu är han favorit på V86.
– Det är en otroligt stark och tuff häst. Nu blir det utan skor för första gången i livet. Jag tror på en bra utväxling, säger tränaren René Jonassen.

Onsdagens V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla. I den inledande avdelningen startar den danske segermaskinen Cody. Han tränas och körs av René Jonassen, som tillhör Charlottenlunds tränarkår. Jonassen driver ett litet stall med 18 hästar i träning och har sin verksamhet på Skovbo travbana, tre mil från Köpenhamn. Cody är den stora stjärnan i stallet och den femårige valacken vann sju lopp på 14 starter i fjol och näst senast vann han V75 i imponerande stil på Jägersro.
– Cody (V86-1) är en otroligt stark häst med ett jättefint löphuvud. Han har faktiskt vunnit sina flesta lopp från dödens. Det är en häst som älskar att träna och som älskar att tävla. Han är alltid pigg och glad och är väldigt trevlig att arbeta med, säger René Jonassen.
– Jag fick honom i träning som treåring och efter att han opererades i ett framknä har framgångarna kommit. Han har utvecklats mycket och det känns som att fortfarande finns en hel del kvar i honom. Han har exempelvis aldrig tävlat barfota runt om ännu men på onsdag är det dags.

”Halsinfektion senast”

Vad kan du berätta om senaste starten i V75-finalen, där Cody blev femma?
– Han var lite dålig senast och stod med en halsinfektion efteråt. Han fick behandling för halsen och är fräsch och fin igen. Jag har kört flera intervalljobb med honom och hästen ligger bra i puls och verkar på topp igen. Han känns precis lika fin nu som när han vann i V75, säger René.

”Första barfota – hoppas på bra utväxling”
Cody blir klar favorit i V86-inledningen på Jägersro. Distansen är 1640 meter och han har ett perfekt läge med spår två bakom startbilen. Tränare Jonassen är optimist och nu blir det alltså skoryck för första gången i Codys liv.
– Han är inte så jättesnabb ut men från spår två tror jag på ett lopp i andra- eller tredje par utvändigt. Jag räknar med en bra insats och är han lika bra som vid V75-segern är det en toppchans. Jag tror hursomhelst att han är topp tre.
– Nu blir det barfota runt om för första gången och jag hoppas och tror på en bra utväxling. Det ska bli väldigt spännande att se. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger René Jonassen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Halmstad – Sistaminutentips från Janne Jackpot
Nästa artikelInför V75 Söndag: Formtoppade Andy Pandy One

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.