En häst med mycket, mycket bra form

27

image-5

Elva segrar på 40 starter har det blivit för Stefan Hultman 2015.
På lördagen startar Venkatesh på V75 på Momarken.
– Formen är väldigt, väldigt bra, säger Solvallatränaren som vi träffar på stallbacken på hemmabanan.

Det är jackpot på V75 och 50 miljoner kronor i potten för den som blir ensam med sju rätt. Stefan Hultman har en häst till start på Momarken i Norge – Venkatesh som fått innerspår bakom startbilen i V75-6, bronsdivisionen.
– Direkt när spårlottningen kom var kanske inte spår ett det vi ville ha. Vi såg senast på Gävle, när han hade spår ett, så hamnade han illa till på det. Annars är formen väldigt, väldigt, bra på honom och det som är lite glädjande är att han varit mycket jämnare på slutet och varit bra nu i tre-fyra-fem starter, säger Stefan Hultman.
– Örjan vill nog inte ladda med honom, han är lite rädd att han ska bli lite hetsig. Han har ju de problemen att han är lite av och på. Jag tycker ändå han blivit lite bättre, men för den skull…han kan ju inte hålla ledningen. Tvåan är väldigt snabb och några till säkert. Vi får hoppas på lite tur, att det löser sig. Det är 2 640 meter och det är ett långt upplopp. Kommer vi bara med i loppet, så att vi får lite chans, då tror jag att han är streckvärd.

Barfora runt om igen
I senaste starten gick Venkatesh barfota runt om för första gången på länge.
– Det blir barfota runt om igen, om inte banan blir för lös. Vi har hov i alla fall så att vi ska kunna köra barfota runt om. Tanken är att han ska på likadant utrustad som senast. Det är vanlig vagn, öppet huvudlag och barfota runt om. Det funkar väldigt bra på honom, men det viktigaste är ändå att han håller sig lugn, hästen, och att han får chansen. För formen är riktigt bra, säger Stefan Hultman.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.